Εκλεψαν καρδιές οι πρωτάρηδες της Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Μπορεί να μην κατάφεραν να εκλεγούν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, οι επιδόσεις τους όμως και η αγάπη του κόσμου στα πρόσωπά τους, που μεταφράστηκε σε χιλιάδες ψήφους, παρότι νέοι στον εκλογικό στίβο, γίνονται το εφαλτήριο για μια πολιτική πορεία που μόλις αρχίζει. Η Αννα Ευθυμίου, μαχόμενη δικηγόρος, και ο Αντώνης Σαμαράς, δημοτικός υπάλληλος και πρώην μπασκεμπολίστας, δύο φρέσκα πρόσωπα της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης, θεωρούν την κάθοδό τους σε αυτές τις εκλογές αρχή, και όχι τέλος, και ετοιμάζονται να χτίσουν πάνω σε αυτές για την επόμενη φορά που θα προσπαθήσουν να εκπροσωπήσουν τους συμπολίτες τους στη Βουλή.

«Τώρα ξεκινά η προσπάθεια για μένα. Είναι μια νέα αρχή, πάνω στην οποία θα χτίσω για να εδραιώσω ό,τι πέτυχα μέχρι στιγμής. Είμαι πολύ χαρούμενη για την τιμή που μου έκανε ο κόσμος και νιώθω μεγάλη ευθύνη απέναντί του» σημειώνει στη «δημοκρατία» η Αννα Ευθυμίου, ερμηνεύοντας τις 11.527 ψήφους που έλαβε στην Α΄ Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα της ανάγκης του κόσμου για νέα, αυτοδημιούργητα πρόσωπα, με πολιτικό στίγμα, συνέπεια και αξιοπρέπεια. Η ίδια τονίζει πως η προηγούμενη θητεία της στον Δήμο Θεσσαλονίκης ως δημοτική σύμβουλος ήταν μεγάλο «σχολείο» για την εκλογική απόπειρά της και την εμπειρία αυτή την αξιοποίησε στο έπακρον.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς, συνονόματος και συνεπίθετος του πρώην πρωθυπουργού -το όνομά του, όπως λέει, ήταν δίκοπο μαχαίρι, αλλά τελικά δεν του βγήκε σε κακό-, θεωρεί πως η εκλογική «μαγιά» των 10.865 ψήφων θα γίνει το εφαλτήριό του για το μέλλον. Αλλωστε πιστεύει ότι η υποχρέωσή του απέναντι στον κόσμο που τον στήριξε είναι μεγάλη. «Σαφώς και θα υπάρξει συνέχεια. Κατάλαβα ότι ο κόσμος θέλει φρέσκα και καθαρά πρόσωπα, αφού βαρέθηκε τόσα χρόνια να βλέπει τους ίδιους και τους ίδιους» σημειώνει.


Αμφότεροι θεωρούν ότι η Ν.Δ. πρέπει είναι έτοιμη, μέσα από μια δημιουργική ανασύνταξη που θα γίνει στο επόμενο διάστημα, για τους νέους αγώνες, τους οποίους θα κληθεί να δώσει ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Μαρία Μαθιοπούλου

Δημοσιεύτηκε στη Δημοκρατία 28/01/2015

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol