14ο Συνέδριο – Άννα Ευθυμίου: «Είμαστε δίπλα σε κάθε ευάλωτο πολίτη, σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη»

Δευτέρα, 09 Μαΐου 2022

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κα Άννα Ευθυμίου εξέφρασε την ικανοποίηση της για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρθηκε τόσο σε αυτό όσο και σε ζητήματα που αφορούν στο κυβερνητικό έργο σε επίπεδο οικονομίας και ανάπτυξης.

«Έχω παρακολουθήσει όλα τα συνέδρια του κόμματος 20 χρόνια τώρα. Βλέπω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο. Αυτήν την στιγμή γίνονται ομιλίες, ενημερώνονται και τα στελέχη της παράταξης μας για τις μεταρρυθμίσεις και το κυβερνητικό έργο.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα συνέδριο που είναι δίπλα στον πολίτη, αυτό που προέταξε και ο πρωθυπουργός στην χθεσινή του ομιλία. Το κοινωνικό δηλαδή πρόσημο που έχει καθώς είμαστε δίπλα σε κάθε ευάλωτο και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη και είναι κάτι που ως βουλευτής το πρεσβεύω απόλυτα από τις δημόσιες τοποθετήσεις μου και με τις θέσεις μου και έτσι μέσα από αυτό το συνέδριο βγαίνουμε πιο ενισχυμένοι και σε ό,τι αφορά στην ιδεολογία της νέας Δημοκρατίας και σε ό,τι αφορά τον έναν χρόνο που έχουμε ακόμη να διανύσουμε μέχρι τις εκλογές ώστε όλα τα στελέχη το μήνυμα αυτό να το πάρουν στις περιφέρειες τους να δείξουμε στην κοινωνία το τι έχουμε κάνει»ανέφερε στην Politic η κα Ευθυμίου.

«Οι δημοσκοπήσεις λόγω της ακρίβειας σαφώς αποτυπώνουν ένα κλείσιμο της ψαλίδας από τη μία. Από την άλλη μεριά όμως αυτό δεν το επωφελείται ο ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο κόμμα. Αυτό είναι σημαντικό άρα σημαίνει ότι προφανώς τα μέτρα ακριβείας είναι λογικό να ταλανίζουν κάθε ελληνικό σπίτι, κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση αλλά θεωρώ ότι με τα μέτρα που ελήφθησαν και ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, εξειδικεύτηκαν χθες από τους αρμόδιους υπουργούς πιστεύω ότι θα αποτελέσουν ένα μεγάλο κομμάτι ανακούφισης. Παράλληλα με το συνέδριο αυτό τα στελέχη της παράταξης μας θα δώσουν το μήνυμα στην κοινωνία να μείνει πιστή στην πρώτη της ψήφο, αυτή του 2019 ώστε να μας δώσει και πάλι εντολή να σχηματίσουμε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση διότι καλώς η κακώς η κοινωνία μας ακόμη δεν είναι μαθημένη στις κυβερνήσεις συνεργασίας», σημείωσε στην συνέχεια.

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχει πρόβλεψη για εκ νέου λήψη μέτρων ενόψει συνεχιζόμενης ακρίβειας η κυρία Ευθυμίου σημείωσε πως «το φαινόμενο είναι δυναμικό και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε ότι κανένα σπίτι, κανένας πολίτης δεν θα μείνει χωρίς στήριξη. Και επειδή δεν ξέρουμε ακριβώς ποια θα είναι η χρονική διάρκεια του φαινομένου, γι’ αυτό συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον κάθε πολίτη μέχρι να τελειώσει και αυτή η κρίση».

Η κυρία Ευθυμίου αναφέρθηκε και στην Θεσσαλονίκη και τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη και σημείωσε πως το σημαντικό είναι να παραδοθούν εντός χρονοδιαγράμματος.

«Είναι η μοναδική φορά που έχουμε δει έργα που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός να γίνονται πράξη. Ήρθε στην Θεσσαλονίκη πριν δύο μήνες και εγκαινίασε εργοτάξια και όχι μουσαμάδες όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άρα αυτό είναι σημαντικό. Σημαντικό βέβαια είναι να παραδοθεί το μετρό μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα. Ως βουλευτής το παρακολουθώ αυτό και θεωρώ ότι πρέπει να προτάξουμε την ισόρροπη ανάπτυξη δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης να δοθεί δηλαδή και στην Δυτική Θεσσαλονίκη μια αναπτυξιακή διάσταση. Η δικιά μου πρόταση είναι το νέο Ογκολογικό που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός να εγκατασταθεί στο στρατόπεδο Καρατάσιου γιατί πιστεύω ότι και με το νοσοκομείο που είναι από πάνω αλλά αν μεταφερθεί και η ιατρική σχολή για την οποία γίνεται συζήτηση στο στρατόπεδο Καρατάσιου θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ σημαντικό cluster επιστημοσύνης που θα δώσει άλλη διάσταση στην δυτική Θεσσαλονίκη». 

Δημοσιεύθηκε στο "political.gr" στις 8/5/2022

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol