Η κρίση λόγω πανδημίας μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
ι επιπτώσεις της πανδημίας συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την οικονομία μας με τους επιστήμονες να εκφράζουν βεβαιότητα και για τρίτο κύμα. Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων;  Υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια;
 
Δεδομένης της βελτιωμένης επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας και της εφαρμογής της επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, με θετικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, στόχος είναι η αποφυγή του τρίτου κύματος. Ήδη η Κυβέρνηση προχώρησε στην απελευθέρωση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι οποίες είχαν ανασταλεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.
Όπως η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας στον υγειονομικό τομέα είναι δυναμική, το ίδιο ισχύει και για τον τομέα της οικονομίας. Η προτεραιότητα της Κυβέρνησης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων είναι αμετάβλητη. Η Κυβέρνηση έχει κρατήσει «πολεμοφόδια» για το σκοπό αυτό, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό του 2021 και, μάλιστα, προς δυο κατευθύνσεις τόσο για όσο διαρκεί η πανδημία, όσο και για μετά τη λήξη της για να ορθοποδήσουν οι επιχειρήσεις και να στηριχθεί η απασχόληση.
Στο πλαίσιο αυτό ως βουλευτής από την αρχή της πανδημίας είμαι σε διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης μας και πραγματοποιώ παρεμβάσεις και προτάσεις στα αρμόδια Υπουργεία. Μάλιστα, νιώθω ικανοποιημένη γιατί κάποιες από αυτές έχουν υλοποιηθεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.
 
Ποιες οι προτεραιότητες και οι κυβερνητικοί στόχοι για τη νέα χρονιά; 
 
Σαφώς προτεραιότητα αποτελεί η διαχείριση της πανδημίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα, η ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.
Παράλληλα, η νέα χρονιά πρόκειται να φέρει κρίσιμα νομοσχέδια που θα συζητηθούν στη Βουλή, καθώς και εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με την έναρξη των διερευνητικών επαφών.
Αυτό που ζήτησε ο Πρωθυπουργός από όλα τα στελέχη της παράταξής μας, είναι να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και διαθεσιμότητα για κάθε ανάγκη που θα προκύψει στη χώρα μας.
Για μένα αυτό είναι αυτονόητο. Στον ενάμιση χρόνο της κοινοβουλευτικής μου θητείας έχω αναδείξει, τοποθετηθεί και καταθέσει προτάσεις σε σειρά θεμάτων, όπως ενδεικτικά οι εκκρεμείς συντάξεις και η στήριξη της απασχόλησης των νέων ανθρώπων και των γυναικών.
Μάλιστα, ως προς τις εκκρεμείς συντάξεις οι δημόσιες και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου εισακούστηκαν, ο Πρωθυπουργός ανέλαβε το Δεκέμβριο που μας πέρασε προσωπικά το θέμα και τον ίδιο μήνα ψηφίστηκε νομοσχέδιο για την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσής τους. Επί του νομοσχεδίου αυτού κατέθεσα και επιπλέον προτάσεις για το σκοπό αυτό.
Αλλά και η πρόταση μου για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας υλοποιήθηκε από τον ΟΑΕΔ με ειδικά προγράμματα.
 
Ο Πρωθυπουργός έχει δεχτεί κριτική για το χρονικό σημείο του ανασχηματισμού, αλλά και για το μεγάλο αριθμό μελών της νέας κυβέρνησης. Ποια είναι η θέση σας και για τα δυο; 
Όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, ο ανασχηματισμός αυτός αφορούσε μια αναδιάταξη δυνάμεων της Κυβέρνησης, με βάση τις ιεραρχήσεις και την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων που θέτει ο Πρωθυπουργός, ιδίως στην παρούσα, δύσκολη συγκυρία, που διανύει η χώρα, που εύλογα απαιτεί και αυξημένες θέσεις ευθύνης.
 
Μήπως η ύπαρξη πιστοποιητικού εμβολιασμού που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δημιουργεί μια αίσθηση υποχρεωτικότητας, τουλάχιστον για όσους έχουν σχέση με τον τουρισμό, είτε ως επαγγελματίες, είτε ως ταξιδιώτες;
 
Η πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού που υπεβλήθη από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρεται στην εφαρμογή ενός συστήματος κωδικοποίησης, που στοχεύει στην ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και στην απλούστευση της διαδικασίας μετακίνησης μεταξύ των χωρών.
Όπως γνωρίζετε, εν μέσω πανδημίας, είναι υποχρεωτικό για έναν ταξιδιώτη να επιδείξει αρνητικό τεστ covid για μετακινηθεί σε άλλη χώρα. Με το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού δε θα υφίσταται ανάγκη επίδειξης αρνητικού τεστ κορωνοϊού, επομένως, όποιος επιλέξει να το κάνει, θα μπορεί να μετακινείται με λιγότερη γραφειοκρατία.
Είναι, λοιπόν, προσωπική απόφαση του καθενός, γνωρίζοντας την παραπάνω διαδικασία, αν θέλει να ταξιδέψει επιδεικνύοντας αρνητικό τεστ covid ή αν επιθυμεί την έκδοση του πιστοποιητικού.
 
Πιστεύετε πραγματικά πως οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία μπορεί να έχουν κάποιο αποτέλεσμα; Μήπως με αυτό τον τρόπο οι γείτονες μας κάνουν το «καλό παιδί» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα βρίσκουν την ευκαιρία να βάλουν στο τραπέζι θέματα που για εμάς αποτελούν  κόκκινες γραμμές;
 
Η ελληνική κυβέρνηση  προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση, αλλά με μηδενική αφέλεια, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός.
Το πλαίσιο που θέτει η Κυβέρνηση είναι τελείως συγκεκριμένο και δεν επιτρέπει ελιγμούς από τη γειτονική χώρα. Στη διπλωματική μας «φαρέτρα» έχουμε το Νόμο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, την προοπτική επιβολής κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με την έκθεση Μπορέλ, αλλά και την αποφασιστική στάση των ΗΠΑ.  
Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι τηρεί απαρέγκλιτα.
 
Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη. Ποια θέματα θεωρείτε πως πρέπει να βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας για το 2021; Θα ήθελα την άποψη σας για τη ΔΕΘ. Ανάπλαση; Ή μετεγκατάσταση στα δυτικά, αίτημα που κατέθεσαν οι τοπικοί δήμαρχοι και όχι μόνο;
 
Η κρίση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας μπορεί να αποτελέσει, ταυτόχρονα, μία ευκαιρία για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή των έργων υποδομής που έχουν σχεδιαστεί για την πόλη μας, καθώς και να εφαρμοστεί το σχέδιο της Κυβέρνησης για βελτίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση μου με τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννη, ο ήδη ενισχυμένος το 2020 στόλος των λεωφορείων θα ενισχυθεί και άλλο το 2021.
Παράλληλα, πιστεύω πως όλοι οι θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να κινηθούμε συντεταγμένα, προκειμένου να εκμεταλλευτεί η πόλη μας την ψηφιακή αναβάθμιση που «γεννήθηκε» μέσα από την κρίση της πανδημίας. Αποτελεί εδραία πεποίθησή μου και θέση μου που την υποστηρίζω διαχρονικά από τότε που ήμουν δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης ότι η πόλη μας μπορεί να μετατραπεί σε κόμβο καινοτομίας, να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργηθούν βιώσιμες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Όσον αφορά το θέμα της ΔΕΘ, η απόφαση για την ανάπλασή της είναι ειλημμένη από την Κυβέρνηση και έχει ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό. Έχω μελετήσει με ζωηρό ενδιαφέρον την πρόσφατη κοινή ανακοίνωση των Δήμαρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που προτείνουν τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο και προσωπικά, ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, θα ανταποκριθώ άμεσα σε οποιοδήποτε κάλεσμα των Δημάρχων για το θέμα αυτό.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η μετά covid-19 εποχή θα καθιστά πιο επιτακτική την ανάγκη έμπρακτης στήριξης των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Για το σκοπό αυτό διατίθεμαι να συνδράμω και με τη θεσμική μου ιδιότητα. Και τούτο, διότι διαχρονικά με τις προτάσεις μου και τις δράσεις μου στηρίζω την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης τόσο και κυρία στην κατεύθυνση της στήριξης των νέων, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όσο και στην κατεύθυνση των έργων υποδομής και περιβαλλοντικής αναβάθμισής της.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Karfitsa, στις 23/01/2021

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol