«Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι πανηγύρι»

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Η υποψήφια βουλευτής κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «εθνομηδενισμό» και «παρωχημένες νοοτροπίες και λογικές των αρχών της δεκαετίας του ’80»

Να προσέλθουν στις κάλπες με γνώμονα τη διασφάλιση της σταθερότητας της χώρας καλεί τους ψηφοφόρους η κυρία Αννα Ευθυμίου. Η υποψήφια με τη Ν.Δ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» εξηγεί ότι φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τη νέα γενιά πολιτών που επιθυμούν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «εθνομηδενισμό» και «παρωχημένες νοοτροπίες και λογικές των αρχών της δεκαετίας του ’80». Να σημειωθεί ότι η ευειδής υποψήφια δεν εμφανίζεται ως «αλεξιπτωτίστρια» στη συμπρωτεύουσα, ούτε αποτελεί γόνο πολιτικού τζακιού. Είναι εργαζόμενη μητέρα, μαχόμενη δικηγόρος, υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτική σύμβουλος, ενώ έχει αναπτύξει έντονο και ουσιαστικό φιλανθρωπικό έργο. Οπως η ίδια αναφέρει «η πολιτική δεν είναι lifestyle. Είναι υποχρέωση και αφοσίωση σε αυτούς που σε τιμούν με την ψήφο τους. Εάν κάποιοι αναζητούν μια νέα Barbie, τότε ας ψάξουν αλλού».

- Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου;
Η διασφάλιση της σταθερότητας στη χώρα. Η θωράκισή της απέναντι στον λαϊκίστικο καιροσκοπισμό. Η συνέχιση του αναπτυξιακού έργου που παρήγαγε η Ν.Δ. Θεσμικές, γενναίες μεταρρυθμίσεις. Ρήξεις και ανατροπές με ό,τι μας κρατά δέσμιους σε ένα παλαιοκομματικό-πελατειακό παρελθόν. Παραμονή της χώρας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, αξιοκρατία, ποιότητα στον πολιτικό λόγο, σοβαρότητα, συνέπεια, εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους, με ένσημα, που δεν προέρχονται από κομματικά τζάκια. Αυτά ζητώ από την παράταξή μου. Τα αυτονόητα θα έλεγε κανείς, πράγματα όμως που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου δεδομένα. Πιστεύω, όμως, απόλυτα πως μόνο με μια ισχυρή Νέα Δημοκρατία μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους αυτούς, να κάνουμε την προσωπική και συλλογική μας υπέρβαση.

- Πιστεύετε πως η ψήφος διαμαρτυρίας, η εκδικητική ψήφος, θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα;
Ως νέος άνθρωπος αδυνατώ πραγματικά να κατανοήσω τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός κόμματος παγιδευμένου στον εθνομηδενισμό, σε παρωχημένες νοοτροπίες και λογικές των αρχών της δεκαετίας του ’80, των συνιστωσών της σύγχυσης και των αντιφάσεων που στηρίζουν την όλη δημοσκοπική του άνοδο στην οργή και στην αγανάκτηση των πολιτών και όχι ασφαλώς στην καθαρότητα ή στην πειθώ του πολιτικού τους λόγου. Το μείζον όμως στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι να κατανοήσουν οι πολίτες πως η εκδικητική ψήφος έχει όλα τα χαρακτηριστικά εκλογικής αυτοχειρίας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις, όπως εύστοχα έχει γράψει σχετικά ο Χρήστος Γιανναράς. Ξεχνούν στην Κουμουνδούρου πως η εκδικητική ψήφος ανατρέπεται εύκολα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στα παλιά, φυσιολογικά, μονοψήφια ποσοστά του, μόλις η χώρα αρχίσει να ξαναπατά στα πόδια της. Απαιτείται ψυχραιμία από όλους, επιστροφή στην κοινή λογική. Εμπιστεύομαι απόλυτα τους Ελληνες πολίτες. Και είμαι βέβαιη πως δεν θα επιδοκιμάσουν με την ψήφο τους τις πρακτικές της ανεκδιήγητης συμμαχίας των προθύμων, του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής, της ΔΗΜ.ΑΡ. και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αποφάσισαν να βάλουν φρένο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, προκαλώντας εκλογές. Εκλογές που ασφαλώς δεν φοβόμαστε -η δημοκρατία δεν φοβάται τις εκλογές-, πλην όμως προσέθεσαν νέα προβλήματα στη βαριά δοκιμαζόμενη οικονομία μας. Σας θυμίζω μόνο την επιστολή του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου του ΕΒΕΠ, μία ημέρα μετά την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου υπογράμμιζε πως οι συνέπειες για την αγορά θα είναι δραματικές. Δυστυχώς, οι εκκλήσεις του έπεσαν στο κενό, γιατί ο κ. Τσίπρας βιάζεται να γίνει πρωθυπουργός και οι αλαλάζοντες σύντροφοί του με τα… νταούλια και τους ζουρνάδες νομίζουν πως η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία.

 

Συνέντευξη στην εφημέριδα "Πρώτο Θέμα"

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2019 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol