Σπουδή για την αποφυλάκιση Ξηρού

Πέμπτη, 02 Απριλίου 2015
Η Άννα Ευθυμίου, με την ιδιότητά της τόσο ως δικηγόρου όσο και ως υποψήφιας βουλευτή με την παράταξη της Ν.Δ. στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Εδώ Μακεδονία» στην Εγνατία TV με θέμα το νομοσχέδιο για την αποφυλάκιση των κρατουμένων με σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών, κατά την οποία δήλωσε ότι: «το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα για την αποφυλάκιση του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, καθόσον περιλαμβάνει φωτογραφική διάταξη για όσους έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, έχουν ήδη εκτίσει πέντε έτη από την ποινή τους και τυγχάνουν ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 80% και πάνω, όπως ακριβώς και ο Σάββας Ξηρός.

Εξάλλου, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση γιατί τέτοια σπουδή για το νομοσχέδιο αυτό, την ώρα που εκκρεμούν κρισιμότατα νομοσχέδια – προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των εξαντλημένων από την κρίση συμπολιτών μας!

Επίσης, είναι απορίας άξιο που η κυβέρνηση επισπεύδει την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού τη στιγμή που πραγματοποιείται ένα συντονισμένο κύμα καταλήψεων σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα την πιο επαίσχυντη πράξη κατά της Δημοκρατίας, αυτή της εισβολής παρέας αντιεξουσιαστών στη Βουλή.

Επιπρόσθετα, με το νομοσχέδιο αυτό, με το οποίο θεσπίζονται διατάξεις για τη γενικευμένη ελευθέρωση καταδικασθέντων για εγκλήματα κάθε βαθμίδας και βαρύτητας που βασίζονται μόνο σε ηλικιακά κριτήρια και κριτήρια αναπηρίας, αφενός ουσιαστικά ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν λάβει υπόψη τους συγκεκριμένα πραγματικά και νομικά περιστατικά, όπως αυτά ισχύουν κατά περίπτωση και αφετέρου αποδομείται η βασική αρχή του ποινικού δικαίου για επιβολή ποινής δίκαιης και ανάλογης με το έγκλημα που τέλεσε ο δράστης.

Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου απίθανο ο ανθρωπισμός που θέλει να ‘’επιδείξει’’ το νομοσχέδιο αυτό να έχει αντίθετα αποτελέσματα, ιδιαίτερα όσον αφορά τις διατάξεις για την επιβολή ποινών στους ανήλικους και να οδηγήσει σε έξαρση των κυκλωμάτων που τους εκμεταλλεύονται.»

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol