Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ και του Τhess Ιntec - H έρευνα και η καινοτομία δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της πόλης μας

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων και των πρωτοβουλιών για να καταστεί η Θεσσαλονίκη κόμβος έρευνας και καινοτομίας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης μας, επισκέφτηκε τον πρόεδρο του Thess Intec, Νίκο Ευθυμιάδη και τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Δημήτριο Τζοβάρα.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Thess Intec – 7000 νέες θέσεις εργασίας

Ο κ. Ευθυμιάδης ενημέρωσε τη βουλευτή ότι το Thess INTEC αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Καινοτομίας και Τεχνολογίας στην Ευρώπη, με στόχο τα επόμενα 10 χρόνια να προσελκύσει επενδύσεις από επιχειρήσεις τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, με συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το Thess INTEC υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει 7000 νέες θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη.

Η βουλευτής υπερθεμάτισε την πολύ σπουδαία αυτή αναπτυξιακή πρωτοβουλία για την πόλη της Θεσσαλονίκης και εξήρε το έργο και την επίμονη προσπάθεια του κ. Ευθυμιάδη και όλων όσων έχουν συνδράμει καθοριστικά στην προσπάθεια αυτή, που μετά από τόσα χρόνια αρχίζει να υλοποιείται και μάλιστα με πολύ βραχυπρόθεσμο στόχο ολοκλήρωσής του, μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

«Διαχρονικά υποστηρίζω το ζωτικό ρόλο της έρευνας και καινοτομίας για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πόλης μας είναι τα νέα ταλαντούχα μυαλά της, που οφείλουμε να τα κρατήσουμε στην πόλη μας. Το Thess INTEC έχει τις δυνατότητες να γίνει ένα εμβληματικό έργο και ένας πόλος επιχειρήσεων που θα βασίζονται στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Αποτελεί πεποίθησή μου ότι μέσα από την αναπτυξιακή αυτή κατεύθυνση θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους της πόλης μας, καλά αμειβόμενες», κατέληξε η βουλευτής.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ – Κόμβος καινοτομίας η Θεσσαλονίκη

«Το ΕΚΕΤΑ παράγει πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της έρευνας και των νέων τεχνολογιών και μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό πυλώνα στη προσπάθεια που συντελείται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να καταστεί η Θεσσαλονίκη ένας κόμβος καινοτομίας», δήλωσε η κα Ευθυμίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Τζοβάρας ενημέρωσε λεπτομερώς τη βουλευτή τόσο για τα υφιστάμενα ερευνητικά προγράμματα όσο και για τα νέα που αναμένεται να εκπονηθούν στο ΕΚΕΤΑ έως το 2025, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τα οποία θα προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας σε νέους επιστήμονες.

Η Άννα Ευθυμίου ενημερώθηκε και για την πολύ σημαντική συμβολή του ΕΚΕΤΑ στην καταπολέμηση της πανδημίας, αφού διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα τμήματα της χώρας υπεύθυνα για τη μελέτη και την ανάλυση των μεταλλάξεων του COVID-19.

Έκθεση εικόνων

{gallery}608{/gallery}

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol