Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης - Στο επίκεντρο οι στρατηγικές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκης

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, Νικόλαο Παπαθανάση, συναντήθηκε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές τόσο του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών στις στρατηγικές επενδύσεις όσο και του νέου αναπτυξιακού νόμου ιδίως για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την στήριξη της νέας γενιάς.

«Με συγκεκριμένο σχέδιο και συντονισμένες κινήσεις η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις δυνατότητες να καταστεί ένας κόμβος καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, καθώς διαθέτει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες. Για τον σκοπό αυτό θα ήταν επωφελής η αύξηση των κονδυλίων που κατευθύνονται στην έρευνα, σ’ ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε η βουλευτής.

Όσον αφορά το νέο αναπτυξιακό νόμο, η κα Ευθυμίου τόνισε ότι προσφέρει κίνητρα για τη δημιουργία νέων βιομηχανικών πάρκων, αλλά δίνει και έμφαση στην αξία της έρευνας για τις εμβληματικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, όπως η Pfizer, η Deloitte και η Cisco.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα και στην επιχειρηματικότητα. Για αυτό και με το νέο νόμο εισάγονται νέες βιομηχανικές περιοχές, οι οποίες θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για τις ερευνητικές δραστηριότητες.

«Είναι εύλογο να επενδύσουμε περισσότερο πάνω στην έρευνα, παρέχοντας θέσεις εργασίας και ευκαιρίες απασχόλησης στης νέα γενιά της Θεσσαλονίκης. Το επίπεδο εκπαίδευσης στην πόλη μας είναι υψηλό και υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα. Άλλωστε, αυτό είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης: το ταλέντο, η υψηλή εξειδίκευση και τα πολλά προσόντα των νέων της», κατέληξε η κυρία Ευθυμίου.

Έκθεση εικόνων

{gallery}604{/gallery}

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol