Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών - Στο επίκεντρο οι δυτικές συνοικίες και οι πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τη δράση της για την ανάδειξη και επίλυση στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών δυνατοτήτων της, των προβλημάτων και ζητημάτων των συμπολιτών της, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στυλιανό Πέτσα.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

 

Η βουλευτής, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη για την άμεση επανάχρηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, δεδομένου και του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής του.

Στη συζήτηση, έθεσε και το θέμα των δημοτικών οικοπέδων των Μετεώρων, όπου έχουν ανεγερθεί κατοικίες για τις στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αυτής, χωρίς ωστόσο να έχει διευθετηθεί το καθεστώς κυριότητάς τους.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι διερευνάται η δυνατότητα να δοθεί λύση, όπου είναι εφικτή σε πολύ άμεσο χρόνο, ώστε να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι δυνατότητες που δημιουργούνται από την αξιοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, αφενός για την ανάπτυξη των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης και αφετέρου για τη βελτίωση του επίπεδου ζωής των κατοίκων τους.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ, ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΜΑ

 

Παράλληλα, η Άννα Ευθυμίου έθεσε ως κυρίαρχο θέμα την αποκατάσταση της κατώτατης σύνταξης του ΟΓΑ σε υπερήλικες Έλληνες πολίτες ομογενείς παλιννοστούντες Ποντίους από την πρώην ΕΣΣΔ και σε Βορειοηπειρώτες.

Τέλος, η βουλευτής υπερθεμάτισε την αναγκαιότητα επέκτασης της Εθνικής Στρατηγικής Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά, δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση του προγράμματος της στέγασης, απασχόλησης και απογραφής.

«Στη χώρα μας ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού Ρομά διαμένει σε ακατάλληλες στεγαστικές συνθήκες, σε πρόχειρα καταλύματα, με ελλιπή πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, πόσιμο και τρεχούμενο νερό, σε περιοχές χωρίς στοιχειώδεις υποδομές οδοποιίας, περιορισμένη αποκομιδή απορριμμάτων, και μη-σύνδεση στα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ρομά λόγω του κοινωνικού αποκλεισμού και του ρατσισμού που υφίστανται, είναι εύλογη η επιθυμία τους για πολιτικές παρεμβάσεις», κατέληξε η κυρία Ευθυμίου.

Έκθεση εικόνων

{gallery}582{/gallery}

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol