Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του αεροδρομίου «Μακεδονία»

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών που λαμβάνει για τη στήριξη των αστυνομικών που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την ενίσχυση με νέες οργανικές θέσεις της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ).

 

Η βουλευτής, απευθυνόμενη στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παραθέτει αναλυτικά στοιχεία αναφορικά με την επέκταση του αεροδρομίου, σημειώνοντας ότι αναμένεται να διπλασιαστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και να αυξηθεί η επιβατική κίνηση κατά περίπου 30%, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις αστυνόμευσης των χώρων του αεροδρομίου, όπου είναι αρμόδια η ΔΑΚΑΘ.

 

«Δεδομένου ότι πλησιάζει ημερολογιακά η έναρξη της τουριστικής περιόδου και οι απαιτήσεις αστυνόμευσης του αεροδρομίου «Μακεδονία» αναμένεται να αυξηθούνείναι εύλογο οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη ΔΑΚΑΘ να ανησυχούν για το ζήτημα της μη επαρκούς κάλυψης των αναγκών της ασφάλειας του αεροδρομίου σε ανθρώπινο δυναμικό. Βρίσκομαι σε επαφή με αστυνομικούς, αλλά και συνδικαλιστικούς φορείς των αστυνομικών υπαλλήλων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μου έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για μετατόπιση του προβλήματος στις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΑΔΘ, οι οποίες θα κληθούν να ενισχύσουν τη ΔΑΚΑΘ, παρότι είναι επιβαρυμένες υπηρεσιακά και δεν έχουν την απαραίτητη δύναμη για να το πράξουν», τονίζει η Άννα Ευθυμίου.  

 

Παράλληλα, στο κείμενο της ερώτησης η βουλευτής επισημαίνει ότι η υπάρχουσα οργανική δύναμη στη ΔΑΚΑΘ είναι 117 αστυνομικοί και δεν έχει μεταβληθεί από το 2000. Παράλληλα αναφέρει ότι η ΔΑΚΑΘ, σύμφωνα με την τελευταία διαταγή τους Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιρέθηκε από την ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό που ισχύει για τα υπόλοιπα αεροδρόμια ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, παρά το γεγονός ότι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας και εξυπηρετεί όλη τη Βόρεια Ελλάδα. 

 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η Άννα Ευθυμίου θέτει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα εξής ερωτήματα:

 

-Αν στις άμεσες προτεραιότητες του είναι να τροποποιήσει το οργανόγραμμα της ΓΑΔΘ, με στόχο την ενίσχυση του προσωπικού της ΔΑΚΑΘ, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες του αεροδρομίου με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών παρεμβάσεων. 

 

-Αν στις άμεσες προτεραιότητες του είναι η τροποποίηση της από 27-03-2021 και με αριθμό́ πρωτοκόλλου 1647/21/623564 διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και η ενίσχυση της ΔΑΚΑΘ με επιπλέον προσωπικό́ για την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol