Επίσκεψη στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης - Προτάσεις για τη διευκόλυνση του έργου της Εισαγγελίας Ανηλίκων

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και δικηγόρος, στο πλαίσιο του έντονου και διαχρονικού ενδιαφέροντός της για τα ζητήματα που αφορούν τους ανήλικους και των κοινοβουλευτικών της προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης, επισκέφτηκε την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. 
 
Όπως διαπίστωσε η βουλευτής, η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης κάνει μία εξαιρετική δουλειά σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο, προσιτό και φιλόξενο για τους ανήλικους, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. 
 
Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έχει θέσει σε λειτουργία για πρώτη φορά ενιαίο μητρώο των ιδρυμάτων που εντάσσονται στην αρμοδιότητά της, όπου αποτυπώνεται η δυναμικότητα των ιδρυμάτων σε θέσεις για τα παιδιά, καθώς και οι ειδικότερες προϋποθέσεις εισαγωγής τους σε αυτά.
 
«Αποτελεί μείζονος σημασίας η ομοίως για πρώτη φορά υπογραφή και εφαρμογή πρωτοκόλλου διαχείρισης διαδικασίας αφαίρεσης της επιμέλειας/γονικής μέριμνας παραμελημένων και κακοποιημένων ανηλίκων, στο οποίο μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με σκοπό την εξασφάλιση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο του συμφέροντος του παιδιού σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης», σημείωσε η Άννα Ευθυμίου.   
 
Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν ενδελεχούς ενημέρωσής της από την Εισαγγελέα Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και εξέτασης ενδεχόμενων λύσεων που μπορούν να δοθούν, η βουλευτής τονίζει τα εξής: «Είναι απαραίτητο, προκειμένου το παιδί να μπορέσει να εκφράσει τα συναισθήματά του, όλα τα γραφεία εισαγγελιών με αρμοδιότητα τους ανήλικους να είναι κατάλληλα διαμορφωμένα για παιδιά, ώστε να παρέχουν ένα περιβάλλον προσιτό σε αυτά, που θα κερδίζει την εμπιστοσύνη τους. Μάλιστα, επειδή το λειτούργημα του εισαγγελέα ανηλίκων είναι ιδιαίτερο και εξ αυτού του λόγου χρειάζεται αφοσίωση προς τα παιδιά, τουλάχιστον στις μεγάλες περιφέρειες θα ήταν εύλογο οι Εισαγγελείς ανηλίκων να γίνουν αποκλειστικής απασχόλησης μόνο με το αντικείμενο αυτό. Παράλληλα, κρίνεται αναγκαία η διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των υπηρεσιών για την ίδια υπόθεση ανηλίκου, ώστε να μη λειτουργεί ο καθένας αποσπασματικά». 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol