Επίσκεψη στην 3η και 4η ΥΠΕ Μακεδονίας - Η Βόρεια Ελλάδα έχει έτοιμο σχέδιο για τυχόν τρίτο κύμα πανδημίας

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
Σε συνέχεια των επαφών και πρωτοβουλιών που έχει αναπτύξει από την αρχή της πανδημίας και δεδομένου του έμπρακτου ενδιαφέροντός της για τον τομέα της Υγείας, η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τους Διοικητές της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.
 
Η Άννα Ευθυμίου, κατά τη συνάντησή της τόσο με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη, όσο και με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, μετά το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας, καθώς και για την πορεία των εμβολιασμών.
 
Όπως τόνισαν οι Διοικητές, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα εξαπλώθηκαν ραγδαία στη Βόρεια Ελλάδα και η κατάσταση ήταν παρά πολύ δύσκολη, εντούτοις κατάφεραν να τη διαχειριστούν και πλέον τα νοσοκομεία μπορούν να επανέλθουν σταδιακά στην κανονική τους λειτουργία. Μάλιστα, επισήμαναν στη βουλευτή ότι έχουν ήδη έτοιμο επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου τρίτου κύματος της πανδημίας.
 
Η Άννα Ευθυμίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς που έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, αρχικά στους ιατρούς και νοσηλευτές και στη συνέχεια και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Σύμφωνα με τους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας από την πρώτη παρτίδα εμβολίων δεν χάθηκε ούτε μία δόση, παρά τις δυσχέρειες που προκλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας. Και τούτο, διότι τα κενά που προέκυψαν από ακυρώσεις, καλύφθηκαν πλήρως με προτεραιοποίηση συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως υγειονομικοί, ιδιώτες ιατροί, αστυνομικοί και στρατιωτικοί που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Άννα Ευθυμίου σημείωσε ότι πρόκειται να καταθέσει πρόταση στα αρμόδια Υπουργεία να συμπεριληφθούν στην προτεραιοποίηση για εμβολιασμό και οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Επίσης να συμπεριληφθούν στην προτεραιοποίηση εξαιτίας ακυρώσεων οι εργαζόμενοι που δεν έπαψαν να πηγαίνουν στην εργασία τους κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, όπως οι οδηγοί ταξί και λεωφορείων, οι υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία, κοκ, ως ένδειξη ανταμοιβής.
 
«Σύμφωνα με τις δηλώσεις των Διοικητών, η παρά πολύ δύσκολη υγειονομική κατάσταση που προκάλεσε το δεύτερο κύμα πανδημίας αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα από όλο το ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και από τις Διοικήσεις της 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας, μέσα, βέβαια, στα γνωστά πλαίσια που είχαν διαμορφωθεί για τη Θεσσαλονίκη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα και υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο δράσης σε περίπτωση που έρθουμε αντιμέτωποι με ένα νέο, τρίτο κύμα πανδημίας.
Για το λόγο αυτό, αξίζουν τα συγχαρητήρια και το σεβασμό μας όλοι όσοι πάλεψαν και παλεύουν στην πρώτη γραμμή με την πανδημία είτε από υγειονομικές είτε από διοικητικές θέσεις.
Μεγάλη βαρύτητα, πλέον, δίνεται στους εμβολιασμούς, ώστε να καλυφθεί άμεσα όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης και να μη χαθεί ούτε μία δόση εμβολίου.
Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου δυνατότητων, στέκομαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, καταθέτοντας τις προτάσεις μου στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, με σκοπό τη στήριξη του κυβερνητικού έργου», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol