Παρέμβαση για τα ζητήματα των επαγγελματιών ταξί Θεσσαλονίκης - Υλοποίηση του αιτήματος του κλάδου για την παράταση της αντικατάστασης των παλαιών ταξί

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020
Συνεχίζοντας τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που έχει αναπτύξει από την αρχή της πανδημίας, η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, προκειμένου να του εκθέσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ταξί Θεσσαλονίκης.
 
Ειδικότερα, η βουλευτής συζήτησε με τον κ. Κεφαλογιάννη τα αιτήματα των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, παραθέτοντας τις δικές της προτάσεις για τη στήριξη του κλάδου.
 
«Με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων μειώθηκαν σημαντικά οι μεταφορές, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες ταξί να βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα. Επειδή η στήριξη της οικονομίας από την Κυβέρνηση είναι μία κατάσταση δυναμική και εφόσον βρεθεί ο δημοσιονομικός χώρος, θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση η ενίσχυση του κλάδου των ταξί με πρόσθετα μέτρα στήριξης, προκειμένου να μπορέσουν οι επαγγελματίες να αποπληρώσουν τις πάγιες δαπάνες τους, καθώς και να καλύψουν τα έξοδα των νοικοκυριών τους», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
 
Κατόπιν της συνάντησής της με τον κ. Κεφαλογιάννη, η βουλευτής πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής», Κλήμη Λεοντιάδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για όσα συζητήθηκαν και αφορούν τον κλάδο.
 
Όπως τόνισε η Άννα Ευθυμίου, ο Υφυπουργός Μεταφορών τη διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει θετικά τη νέα παράταση για την αντικατάσταση των παλαιών ταξί, αντί για το Μάρτιο 2021 οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι δεν μπορούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των οχημάτων τους λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
 
Μάλιστα, η δέσμευση αυτή του Υφυπουργού υλοποιήθηκε άμεσα, μόλις χθες, καθόσον η παράταση της προθεσμίας έως το τέλος του 2021 συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 110, παράγραφος 4, του Πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή στις 17.12.2020, με επείγουσες ρυθμίσεις για υγεία, ΜΜΜ, συντάξεις, ΟΤΑ.
 
Από την πλευρά του, ο κ. Λεοντιάδης ευχαρίστησε την Άννα Ευθυμίου για το ενδιαφέρον και την παρέμβασή της για τα ζητήματα των επαγγελματιών ταξί, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό που ασχολείται με συνέπεια, αναδεικνύει και διεκδικεί τα θέματα του κλάδου τους.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol