Πρόταση για αύξηση της προσωρινής σύνταξης από 50% σε 80% για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους ένστολους

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την τοποθέτησή της, κατέθεσε μεταξύ άλλων και συγκεκριμένες προτάσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, πρότεινε να αυξηθεί το ποσό της προσωρινής σύνταξης από 50% σε 80% για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των ΟΤΑ, λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου χρόνου αναμονής μέχρι την έκδοση της απόφασης για την οριστική σύνταξη.
 
«Τοποθετούμαι στο Νομοσχέδιο αυτό, διότι έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα τόσο λόγω της ιδιότητας μου ως δικηγόρος με εξειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, όσο και ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με μακρόχρονη πορεία στη Νέα Δημοκρατία από τα φοιτητικά μου χρόνια. Παράλληλα, επειδή είμαι η μικρότερη σε ηλικία βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης στην παράταξή μου και έχω ιδιαίτερο δεσμό με τους νέους ανθρώπους, θεωρώ καθήκον μου να τους εκπροσωπήσω και να υποστηρίξω μέσα από το κοινοβουλευτικό έργο τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός σε τόσο δυσμενείς συνθήκες που βιώνουμε αυτήν την περίοδο», σημείωσε η Άννα Ευθυμίου. 
 
Μεταξύ άλλων, η βουλευτής τοποθετήθηκε για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που αποτέλεσε και δική της πρόταση κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη πριν τη ΔΕΘ, ότι είναι μία θετική θεσμοθέτηση με αναπτυξιακή διάσταση. Αναφερόμενη στις παρεμβάσεις που έχει υλοποιήσει από την αρχή της πανδημίας με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, η Άννα Ευθυμίου επισήμανε ότι επιπλέον της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών είναι σημαντικό να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις και ιδίως στις μικρομεσαίες, προκειμένου να παραμείνουν όρθιες και να στηρίξουν τις θέσεις απασχόλησης. 
«Αν δεν δώσουμε κίνητρα στους εργοδότες, στους επιχειρηματίες, δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι. Στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε τις θέσεις απασχόλησης και ιδίως για τους νέους ανθρώπους που έχουμε ανάγκη να παραμείνουν στη χώρα μας», υπογράμμισε η Άννα Ευθυμίου.  
 
Παράλληλα, η Άννα Ευθυμίου επανέλαβε την πρότασή της που είχε καταθέσει στην επιτροπή Ισότητας και Νεολαίας να ενταχθούν οι κακοποιημένες γυναίκες στο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας που έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή, με μία πρόσθετη επιδότηση 400 ευρώ, όπως γίνεται για τους μακροχρόνια ανέργους. 
«Είναι ένα μέτρο με μικρό δημοσιονομικό κόστος, που έχει, όμως, πολύ μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα. Ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό μήνυμα», σημείωσε η βουλευτής. 

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol