Επίσκεψη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης Θεαγένειο και Γ. Γεννηματάς - Η υγεία στην πρώτη γραμμή

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020

«Ο χώρος της υγείας είναι ζωτικής σημασίας. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αποτελούν διαχρονικά προτεραιότητα. Ειδικά τώρα, στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, προβάλλει συστηματικότερα και επιτακτικότερα η ανάγκη για τη θωράκιση του συστήματος υγείας και τη στήριξη όλων των εργαζόμενων στο χώρο αυτό. Για το λόγο αυτό, επισκέφτηκα τα Νοσοκομεία Θεαγένειο και Γ. Γεννηματάς, συναντήθηκα με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και ενημερώθηκα για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ώστε να μπορέσω να εισφέρω ως βουλευτής, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, τις δικές μου προτάσεις για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου», τόνισε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τη Διοικήτρια του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Κουρτέλη - Ξουρή και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς – Άγιος Δημήτριος, Γεώργιο Κούτρα.

Η Άννα Ευθυμίου επισκέφτηκε τα Νοσοκομεία Θεαγένειο και Γεννηματάς, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να διαπιστώσει τις αλλαγές που έχει επιφέρει στη λειτουργία τους η πανδημία του κορωνοϊού.
 

Στόχος ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός στο Θεαγένειο
 

Κατά την επίσκεψή της στο Θεαγένειο, η βουλευτής ενημερώθηκε για την πρωτοβουλία και προσπάθεια για τον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου, με σκοπό τόσο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας όσο και να καταστεί το Νοσοκομείο το μέσο ενημέρωσης προς τους ασθενείς. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοικήτρια του νοσοκομείου αναφέρθηκε στο σύγχρονο μηχάνημα μοριακής απεικόνισης PET/CT που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο το 2015, την τοποθέτηση συσκευών αποστείρωσης του αέρα με τη χρήση τεχνολογιών UVC και PCO (φωτοκαταλυτική οξείδωση) για τον περιορισμό των νοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς και την εγκατάσταση θερμικών καμερών για τη θερμομέτρηση όσων εισέρχονται στο νοσοκομείο.  

Επιπλέον, η Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή μίλησε στην Άννα Ευθυμίου για τους στόχους της Διοίκησης του Θεαγενείου να αναβαθμιστεί ψηφιακά, να καταστεί ενεργειακά αυτόνομο, καθώς και να κατασκευαστεί νέο κτίριο στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, που θα φιλοξενήσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και θα παρέχει τη δυνατότητα να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός ασθενών.

Η βουλευτής πληροφορήθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θεαγένειο από τους αρμόδιους διευθυντές και διευθύντριες των υπηρεσιών του νοσοκομείου, με σημαντικότερα το κτιριακό ζήτημα, την υποστελέχωση σε εξειδικευμένο προσωπικό και τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την απόκτηση προμηθειών.
 

Πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του Γ. Γεννηματάς

Παράλληλα, η Άννα Ευθυμίου επισκέφτηκε το Γ. Γεννηματάς, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του νοσοκομείου, προκειμένου να συζητήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και για τα ζητήματα που απασχολούν τη Διοίκηση ως προς τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Όπως επισήμανε στη βουλευτή ο κ. Γεώργιος Κούτρας, τα σημαντικότερα προβλήματα του νοσοκομείου εντοπίζονται στην ανάγκη ανανέωσης του υλικοϊατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Επίσης, άμεσης επίλυσης χρήζει το κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, όπου είναι απαραίτητη η αναβάθμιση βασικών κτιρίων, όπως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και η μετατροπή των 8κλινων δωματίων ασθενών σε 3κλινα, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός και να διατηρούνται καθαρά τα δωμάτια.

Μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του Γ. Γεννηματάς ενημέρωσε την Άννα Ευθυμίου ότι δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο ξεχωριστή κλινική υποδοχής παιδιών που πάσχουν από covid-19, που θα λειτουργεί επικουρικά με το αντίστοιχο παιδιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol