Ερώτηση για τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους στα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα.
 
Η βουλευτής αναφέρει ότι η Κυβέρνηση ορθώς προέβη άμεσα και έγκαιρα σε αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τη μείωση της εξάπλωσής του, θεσπίζοντας, μεταξύ άλλων, μία σειρά προϋποθέσεων για την είσοδο επισκεπτών στην ελληνική Επικράτεια από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Προμαχώνα.
 
Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), απόρροια του συγκεκριμένου μέτρου ήταν οι πάρα πολλές ακυρώσεις στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως από Βαλκάνιους τουρίστες.Το γεγονός αυτό επηρέασε σημαντικά τη λειτουργία των ξενοδοχειακών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας της Θεσσαλονίκης, οι ιδιοκτήτες των οποίων υποστηρίζουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χειρότερη θέση από τα εποχικής λειτουργίας καταλύματα.
 
Στο πλαίσιο αυτό και για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, η βουλευτής αναφέρεται στην πρόταση της Ε.Ξ.Θ. αναφορικά με τη λήψη μέτρων για την πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα συγκεκριμένα καταλύματα έως και τον Σεπτέμβριο 2020, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί και νομοθετηθεί για τους εργαζόμενους στα εποχικής λειτουργίας καταλύματα. Επίσης, η Ε.Ξ.Θ. προτείνει και την επέκταση του μέτρου της μείωσης του ενοικίου κατά 40% τουλάχιστον για ολόκληρο το έτος 2020.
 
Επιπρόσθετα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) αιτείται την επέκταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας για τα καταλύματα συνεχούς λειτουργίας και για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2020, όπως ήδη έχει γίνει για τα εποχικά τουριστικά καταλύματα.
 
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και δεδομένου ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης σε δηλώσεις τους έχουν σημειώσει ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα θα επανεξετάζονται ή θα συμπληρώνονται αναλόγως των συνθηκών που διαμορφώνονται στα πλαίσια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Άννα Ευθυμίου θέτει στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Τουρισμού, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το εξής ερώτημα:
 
Αν στις άμεσες προτεραιότητές τους, είναι να λάβουν επιπλέον μέτρα για τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα και τους εργαζομένους τους, ποια είναι αυτά και σε ποιο χρονικό ορίζοντα.
 
«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης της αγωνίας τόσο των ιδιοκτητών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Περιφέρειάς μου, όσο και των εργαζόμενων σε αυτές, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού και ανησυχούν για την κάλυψη των βασικών και ανελαστικών τους δαπανών και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.   
 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol