Ερώτηση για την ενίσχυση του πρ. Τομέα Ασφάλισης Νομικών (Τ.Α.Ν.) και ήδη Ε.Φ.Κ.Α.

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με την ενίσχυση του πρ. Τομέα Ασφάλισης Νομικών (Τ.Α.Ν.) και ήδη Ε.Φ.Κ.Α.
 
Όπως αναφέρει η βουλευτής, σύμφωνα με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση και την αποστολή ασφαλιστικής ενημερότητας, η οποία απαιτείται στις περιπτώσεις που οι δικηγόροι έχουν να εισπράξουν χρήματα από φορείς του Δημοσίου, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες, ανώνυμες εταιρίες, κλπ, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων.
 
Επίσης, στο τηρούμενο αρχείο οικονομικών οφειλών των δικηγόρων προς τον πρ. ΤΑΝ για κάποιους από αυτούς δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία, με δυσμενή συνέπεια πολλοί δικηγόροι να μην μπορούν να αιτηθούν την υπαγωγή τους στην πρόσφατη ρύθμιση των 120 δόσεων.
 
Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι της Περιφέρειας είναι σχεδόν αποκομμένοι από τις υπηρεσίες του πρ. ΤΑΝ, γιατί στη συντριπτική πλειονότητα καθίσταται αδύνατη η τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους.  
 
Η Άννα Ευθυμίου επισημαίνει ότι όλα τα παραπάνω αναγκάζουν τους δικηγόρους να μεταβαίνουν οι ίδιοι στην έδρα του πρ. ΤΑΝ στην Αθήνα, προκειμένου  να εξυπηρετηθούν, γεγονός που είναι αδόκιμο, διότι δεν δύναται ο δικηγόρος να υποκαθιστά υποχρέωση του ασφαλιστικού του φορέα, ενώ, παράλληλα, είναι οικονομικά απρόσφορο, διότι ο ίδιος επιβαρύνεται με τη δαπάνη μετάβασης και όλα τα έξοδα που συνδέονται με αυτή.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η βουλευτής ερωτά τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:
 
Αν είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι η λήψη μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων είτε με την ενίσχυση, σε προσωπικό και εξοπλισμό, του πρ. Τομέα Ασφάλισης Νομικών (Τ.Α.Ν.) είτε με μέχρι την πλήρη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών του πρ. ΤΑΝ, η τοποθέτηση εντεταλμένου υπαλλήλου του φορέα στο Υπουργείο Εσωτερικών Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος θα παραλαμβάνει και θα διαβιβάζει – διεκπεραιώνει τα αιτήματα των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης ή ακόμα και της Β. Ελλάδας.

«Ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από δικηγόρους της Περιφέρειάς μου, οι οποίοι ενώ πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, εντούτοις δεν απολαμβάνουν των αντίστοιχων υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης που δικαιούνται από το πρ.ΤΑΝ», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol