Ερώτηση στη Βουλή για τη λήψη μέριμνας για τους πολύτεκνους στρατιωτικούς

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη λήψη μέριμνας για τους πολύτεκνους στρατιωτικούς.  
 
Όπως αναφέρει η βουλευτής οι στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι πολύτεκνοι γονείς, ανεξαρτήτως βαθμού, γένους, ειδικότητας και καταγωγής, όταν ο/η σύζυγος εργάζεται (είτε στον ιδιωτικό, είτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), αντιμετωπίζουν τα παρακάτω προβλήματα, η επίλυση των οποίων εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε Διοίκησης:
 
Αρχικά, υπάρχει μεγάλη δυσκολία για τη μεταφορά και παραλαβή των τέκνων από τα διάφορα σχολεία στα οποία φοιτούν. Η κατάσταση οξύνεται όταν είναι περιορισμένος ο αριθμός των διατιθέμενων μεταφορικών μέσων της οικογένειας και η έδρα της εκάστοτε Υπηρεσίας απέχει από την οικία ή από τα σχολεία μεγάλη σχετικά απόσταση.
 
Επιπρόσθετα, όταν ο/η πολύτεκνος στρατιωτικός έχει σύζυγο που εργάζεται με κυλιόμενο ωράριο (π.χ. αστυνομικός, νοσηλευτής) η επίβλεψη και φροντίδα των τέκνων δυσχεραίνεται ιδιαιτέρως, εφόσον ο ίδιος εκτελεί 24ωρες υπηρεσίες, υπηρεσίες επιφυλακής και εκτελεί ασκήσεις και εκπαιδεύσεις σε 24ωρη βάση.
 
Η Άννα Ευθυμίου, τονίζοντας ότι είναι σημαντική η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας,καθώς και η δημιουργία κινήτρων για τη δημιουργία της, παραθέτει τις προτάσεις της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΕΣΠΕΘ), που επικεντρώνονται στα εξής:
 
  • Απαλλαγή από όλες τις υπηρεσίες διανυκτέρευσης για όλους τους στρατιωτικούς γονείς πολύτεκνων οικογενειών, λαμβάνοντας υπόψη τον μικρό αναλογικά αριθμό των οικογενειών αυτών σε σχέση με τις υπόλοιπες, μέχρι την ενηλικίωση των προστατευόμενων μελών.
  • Μη συμμετοχή σε ασκήσεις για το στρατιωτικό προσωπικό, εφόσον ο/η σύζυγος εργάζεται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο.
  • Δυνατότητα λήψης μέριμνας κατά προτεραιότητα από τις εκάστοτε Διοικήσεις – Διευθύνσεις, κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου πολυτέκνου γονέα, για τη διευκόλυνση παράδοσης και παραλαβής των τέκνων στα σχολεία που φοιτούν. 
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η Άννα Ευθυμίου ρωτά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αν στις άμεσες προτεραιότητές του είναι να λάβει μέτρα για τη στήριξη των πολύτεκνων στρατιωτικών, ποια είναι αυτά και με τι χρονικό ορίζοντα. 
 
«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από πολύτεκνες οικογένειες στρατιωτικών. Οι γονείς θυσιάζουν καθημερινά τον εαυτό τους, για να κρατήσουν την αγωγή των τέκνων τους υψηλά εμφυσώντας τους τα ελληνικά ιδεώδη και αξίες», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol