Ερώτηση για τη λήψη μέτρων για τον επιστημονικό κλάδο των δικηγόρων

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη λήψη μέτρων για τον επιστημονικό κλάδο των δικηγόρων.

Όπως αναφέρει η βουλευτής, οι δικηγόροι δεν ασκούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα από τις 13-03-2020 μέχρι και τις 31-05-2020, λόγω της παύσης λειτουργίας των Δικαστηρίων, στο πλαίσιο λήψης των μέτρων προστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικά μειωμένο ή ακόμα και μηδενικό εισόδημα.

Η Άννα Ευθυμίου επισημαίνει ότι ο κλάδος των δικηγόρων δεν έλαβε κανένα άλλο είδος οικονομικής ενίσχυσης εκτός από το ποσό των 600 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε σε αντικατάσταση της επιταγής τηλεκατάρτισης για το χρονικό διάστημα μέχρι και 30-04-2020, γεγονός που έχει δυσμενείς συνέπειες στην κάλυψη των ανελαστικών βιοτικών δαπανών τους.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η βουλευτής θέτει στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Δικαιοσύνης τα εξής ερωτήματα:
 
Αν στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι να λάβουν μέτρα για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον κλάδο των δικηγόρων.

Αν, πέραν τούτου, σύμφωνα και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας είναι στις προτεραιότητές σας η οικονομική ενίσχυση με οποιονδήποτε τρόπο κριθεί από εσάς του κλάδου των δικηγόρων, όπως για παράδειγμα η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, η ένταξη όλων και όχι μόνο αυτών που απασχολούν έναν εργαζόμενο, στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής κ.α.   

«Ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και ως μάχιμη δικηγόρος, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από δικηγόρους και ασκούμενους της Περιφέρειάς μου, οι οποίοι θεωρούν ότι η χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής στήριξης, αλλά κυρίως ζήτημα αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του ρόλου και της προσφοράς τους στην επιστήμη και στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol