Ερώτηση στη Βουλή για τη λήψη μέριμνας για τη Χ.Α.Ν.Θ.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη λήψη μέριμνας για το Κοινωφελές μη Κερδοσκοπικό Σωματείο της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ).
 
Αναφερόμενη στις δράσεις της ΧΑΝΘ, η βουλευτής επισημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να αναστείλει τη λειτουργία της, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, συνέχισε να προσφέρει το πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο της. Συγκεκριμένα, η Χ.Α.Ν.Θ. απασχολεί 280 εργαζόμενους και μετράει 15.000 συμμετέχοντες στα προγράμματά της ετησίως. Είναι ένας πολυπληθής φορέας με δράσεις αθλητικές, εκπαιδευτικές, πολιτισμικές και κοινωνικές.
 
Παραθέτοντας αναλυτικά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΧΑΝΘ, αλλά και τις αντίστοιχες προτάσεις για την επίλυσή τους, η Άννα Ευθυμίου θέτει προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα εξής ερωτήματα:
 
  • Αν στις άμεσες προτεραιτότητές τους είναι να λάβουν μέτρα για τις Αθλητικές Ακαδημίες της ΧΑΝΘ, με τη χορήγηση vouchers στους γονείς, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να επανέλθουν στις αθλητικές δραστηριότητες, και με τι χρονικό ορίζοντα.
  • Αν στις προτεραιότητές τους είναι η διευκόλυνση της ΧΑΝΘ ως προς την καταβολή των ασφαλιστικών της εισφορών, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόταση του ΔΣ για την αύξηση των δόσεων.
  • Αν προτίθενται να συμπεριλάβουν τη ΧΑΝΘ στους Οργανισμούς που θα τους επιστραφούν οι προκαταβολές μέσω του myBusinessSupport.
  • Αν προτίθενται να λάβουν μέριμνα, ώστε η ΧΑΝΘ να μπορέσει να συνάψει Δάνειο κεφαλαίου Κίνησης με Επιδότηση Επιτοκίου από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

 

«Ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, έχω γίνει δέκτης του θέματος αυτού από το ιστορικό Σωματείο της ΧΑΝΘ, αλλά και από γονείς της Περιφέρειάς μου, τα παιδιά των οποίων συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητές της. Η παρουσία και το έργο της ΧΑΝΘ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Θεσσαλονίκης και η προσφορά της είναι απαραίτητη για την τοπική κοινωνία», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol