Ερώτηση στη Βουλή για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ)

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη λήψη μέριμνας για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης (ΔΑΚΑΘ).
 
Αναφερόμενη στην επέκταση του Αεροδρομίου «Μακεδονία», μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών, η βουλευτής επισημαίνει ότι αναμένεται να αυξηθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης στους χώρους του αεροδρομίου, εφόσον οι κτιριακές εγκαταστάσεις πρόκειται να διπλασιαστούν και η επιβατική κίνηση προβλέπεται ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 30%.
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Άννα Ευθυμίου αναφέρει ότι η υπάρχουσα οργανική δύναμη στη ΔΑΚΑΘ,  που είναι αρμόδια για την ασφάλεια του Αεροδρομίου, είναι μόλις 117 αστυνομικοί, αριθμός που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες αστυνόμευσης του Αεροδρομίου, καθώς αυτός αποφασίστηκε και εκδόθηκε ως οργανική δύναμη το 2000.
 
Παραθέτοντας αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν τη λειτουργία της ΔΑΚΑΘ, η βουλευτής θέτει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα εξής ερωτήματα:
 
Αν προτίθεται να τροποποιήσει το οργανόγραμμα της ΔΑΚΑΘ, με στόχο την ενίσχυση του προσωπικού της, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες του αεροδρομίου μετά την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών παρεμβάσεων.
 
Αν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της λειτουργίας της ΔΑΚΑΘ, με σκοπό την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».
 
«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, έχω γίνει δέκτης της ανησυχίας των αστυνομικών που υπηρετούν στη ΔΑΚΑΘ, οι οποίοι θέτουν το ζήτημα μη επαρκούς κάλυψης των αναγκών της ασφάλειας του Αεροδρομίου σε ανθρώπινο δυναμικό, δεδομένου ότι αναμένεται να αυξηθούν οι απαιτήσεις αστυνόμευσης, με την ολοκλήρωση των έργων επέκτασης του αερολιμένα», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.  
 

Έκθεση εικόνων

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol