Ερώτηση στη Βουλή για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας απονομής σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης από δημόσιους υπαλλήλους και την ένταξή τους στην ψηφιακή απονομή κύριας σύνταξης στον e-ΕΦΚΑ.
 
Η βουλευτής κάνει αναφορά στη λειτουργία της ψηφιακής απονομής κύριας σύνταξης στον e-ΕΦΚΑ, που ξεκινά πιλοτικά με τις συντάξεις γήρατος των αγροτών και τις συντάξεις χηρείας μετά το θάνατο συνταξιούχων. Ωστόσο, όπως σημειώνει, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις συνταξιοδότησης, ούτε μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», ούτε μέσω της παλαιάς πλατφόρμας ηλεκτρονικής αίτησης, αλλά καταθέτουν το φάκελό τους στις υπηρεσίες, οι οποίες καλούνται να διεκπεραιώσουν το ατομικό ηλεκτρονικό δελτίο υπηρεσιακής κατάστασης.
 
Στο πλαίσιο του ψηφιακού εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, η Άννα Ευθυμίου ερωτά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τα εξής:
 
1.Αν μπορεί να παρέχει διευκρινήσεις ως προς την επέκταση και στους δημόσιους υπαλλήλους της δυνατότητας να αιτούνται ηλεκτρονικά την απονομή σε αυτούς σύνταξης γήρατος ή υγείας και ως προς την ένταξή τους στην ψηφιακή απονομή κύριας σύνταξης στον e-ΕΦΚΑ.
2.Αν αυτό δεν είναι εφικτό για αντικειμενικούς λόγους, αν μπορεί να μελετηθεί σε ποιο βαθμό θα μπορούσε να υλοποιηθεί η ψηφιοποίηση κάποιων διαδικασιών για την απονομή κύριας σύνταξης στους δημοσίους υπαλλήλους, με σκοπό τη σύντμηση του χρόνου έκδοσης των αποφάσεων συνταξιοδότησης.
3.Αν τελικά υλοποιηθεί η ψηφιοποίηση εν όλω ή εν μέρει της απονομής σύνταξης στους δημοσίους υπαλλήλους, ποιος θα είναι ο εκτιμώμενος χρόνος απονομής της κύριας σύνταξής τους.
 
«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από δημόσιους υπαλλήλους της Περιφέρειάς μου, οι οποίοι κρίνουν ότι είναι εύλογο για την εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης και τη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη των διοικούμενων προς αυτήν, να τους δίνεται η δυνατότητα να αιτούνται τη σύνταξή τους ηλεκτρονικά και να επεκταθεί και σε αυτούς η ψηφιοποίηση των διαδικασιών απονομής της κύριας σύνταξής τους γήρατος ή υγείας», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol