Τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την κατάσταση των επιχειρήσεων της πόλης μας λόγω κορωνοϊού

Τρίτη, 05 Μαΐου 2020
Στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που έχει ανοίξει η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Ζορπίδη, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Ο κ. Ζορπίδης μετέφερε στη βουλευτή τα αιτήματα και τις προτάσεις του επαγγελματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης προς την Κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στη στήριξη κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της υλοποίησης των προγραμμάτων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και θα παρέχουν οικονομική ρευστότητα στην αγορά, αιτούμενος την άμεση εξειδίκευση των όρων ένταξης σε αυτά καθώς και την άμεση εφαρμογή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Θ. για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και τις καφετέριες,καθώς, όπως ανέφερε στην Άννα Ευθυμίου, οι ιδιοκτήτες τους αγωνιούν για την επιβίωσή τους και ζητούν μέτρα που θα τους επιτρέπει να καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις από ευεργετικά μέτρα στήριξης που το εύρος τους θα καθορίζεται ανάλογα με το τζίρο που θα έχουν.
 
«Η Κυβέρνηση λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, αναλόγως των συνθηκών που διαμορφώνονται από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, προωθώντας μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Είναι σημαντικό να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα, για να μπορέσουν να παραμείνουν ανοιχτές και εύρωστες οι επιχειρήσεις την επόμενη μέρα της πανδημίας. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, όπου η οικονομία βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την αγορά της πόλης, ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις, αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Επειδή βούλησή μου είναι να γίνω κοινωνός των προβλημάτων των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τα επεξεργαστώ και να εισφέρω τις προτάσεις μου για τα ζητήματα αυτά στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων προς υποστήριξη του κυβερνητικού έργου, επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.
 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol