Ερώτηση στη Βουλή για τη λήψη ειδικής μέριμνας για τους παιδότοπους

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με τη λήψη ειδικής μέριμνας για τους παιδότοπους, λόγω της αναστολής λειτουργίας τους.
 
Σύμφωνα με τη βουλευτή, η Κυβέρνηση ορθώς προέβη άμεσα και έγκαιρα σε αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στη χώρα, προβλέποντας τόσο για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού, όσο και για τη στήριξη των εργαζόμενων, αλλά και των ανέργων.
 
Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι τα ανακοινωθέντα μέτρα θα επανεξετάζονται ή θα συμπληρώνονται αναλόγως των συνθηκών, η Άννα Ευθυμίου ρωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αν προτίθενται να λάβουν ειδική μέριμνα για τη στήριξη των παιδότοπων, με μέτρα ενίσχυσής τους, τόσο οικονομικά, όσο και λειτουργικά, διαχωρίζοντάς τους από τους εν γένει χώρους εστίασης, λόγω του ιδιαίτερου ρόλου που παίζουν στην ψυχαγωγία, επικοινωνία και διαμόρφωση κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών.
 
Όπως εξηγεί η βουλευτής, οι παιδότοποι είναι επιχειρήσεις που έχουν έντονη κοινωνική προσφορά διότι μέσω της ψυχαγώγησης των παιδιών, διευκολύνουν το έργο των γονέων στην εξεύρεση χώρου και τρόπου απασχόλησης, καθώς και αλλαγής παραστάσεων των παιδιών.
 
Επίσης, επισημαίνει το γεγονός ότι η εμφάνιση του κορωνοϊού ήρθε να προστεθεί στην ήδη μειωμένη κίνηση στους παιδότοπους, που υπήρχε λόγω των εποχικών ιώσεων, επιβαρύνοντας οικονομικά τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Παράλληλα, αναφέρει ότι ακόμα κι όταν αρθεί η αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων, η ανάκαμψή τους και η επαναφορά στην κανονικότητα θα αργήσει, καθώς θα πρέπει να σπάσουν το φράγμα των ενδοιασμών των γονέων, ως συνήθεις ύποπτοι πηγής μικροβίων και ιώσεων.
 
 
Για τους λόγους αυτούς, η βουλευτής τονίζει ότι είναι απαραίτητη η ιδιαίτερη πρόνοια και η λήψη ειδικότερων μέτρων και αποφάσεων για την στήριξη αυτού του ευαίσθητου τομέα επιχειρηματικότητας, που διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ψυχαγωγία, επικοινωνία και διαμόρφωση κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών.
 
«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, έχω γίνει δέκτης του θέματος αυτού από ιδιοκτήτες παιδότοπων της περιφέρειάς μου, αλλά και από ανήσυχους γονείς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν πώς θα τους βρει η επόμενη μέρα», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol