Ερώτηση στη Βουλή για τη μη επιστροφή χρημάτων σε γονείς, μετά τη ματαίωση των σχολικών εκδρομών

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, αναφορικά με την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οικογένειες της Θεσσαλονίκης, λόγω της άρνησης τουριστικών γραφείων να επιστρέψουν στους γονείς τα χρήματα που κατέβαλαν για τη διεξαγωγή σχολικών εκδρομών, μετά την απόφαση ματαίωσής τους από το Υπουργείο Παιδείας.
 
«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, γίνομαι δέκτης του θέματος αυτού από οικογένειες που έχουν μειώσει τα καθημερινά τους έξοδα, ιδίως δημότες της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι πιο χαμηλό, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στις εκδρομές αυτές, είτε πραγματοποιούνται εκτός, είτε εντός της χώρας», σημειώνει η Άννα Ευθυμίου στο κείμενο της ερώτησης.
 
Όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις τα χρήματα αυτά επιστράφηκαν στους γονείς, το ζήτημα μη καταβολής των προκαταβολών παραμένει στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Για την τεκμηρίωση του θέματος, η βουλευτής παραθέτει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, όπου αναφέρεται ότι τα τουριστικά γραφεία δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν χρήματα στους γονείς, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και οι διοικήσεις των ξενοδοχείων αρνούνται την επιστροφή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού, λόγω της προσαρμογής τους στα διεθνή μέτρα ασφαλείας.
 
Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, η Άννα Ευθυμίου ερωτά τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων αν προτίθενται να λάβουν μέτρα για την αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί εκατοντάδες οικογένειες στη Θεσσαλονίκη, από τη μη επιστροφή χρηματικών ποσών για τις δαπάνες των σχολικών εκδρομών, ποια είναι αυτά και πότε σκοπεύουν να τα εφαρμόσουν.
 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol