Πρόσθετα μέτρα για σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό

Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021
Στην Ελλάδα, επιτέλους, τα στόματα άνοιξαν και η «omerta» έσπασε, τόσο για σεξουαλικές επιθέσεις, όσο και για εκφοβισμό και βία σε χώρους εργασίας. 

 

Η ελληνική κοινωνία επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και απέδειξε ότι την απασχολεί στο σύνολό της. Η κοινωνική, ακριβώς, αναγκαιότητα της αντιμετώπισης του θέματος αυτού καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πολιτικό εκτροχιασμό του δημόσιου διαλόγου. Οι θύτες τέτοιων έκνομων πράξεων είναι πρόσωπα επικίνδυνα για την κοινωνία. Γι’ αυτό και χρειάζεται συντονισμένη πολιτική δράση, που απαιτεί ευρεία πολιτική συναίνεση, προκειμένου να ληφθούν αποτελεσματικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβερνητική πρόθεση για να επιτευχθεί το παραπάνω είναι εμπράκτως εκπεφρασμένη.  

 

Οι εμπειρίες μου τόσο ως βουλευτή και μάχιμη εργατολόγου, όσο και ως διατελέσασα εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της οργάνωσης Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί (Ν.Ε.Ο.Ι.) με οδήγησαν να τοποθετηθώ από τα μέσα Ιανουαρίου και να καταθέσω αρμοδίως προτάσεις, προκειμένου να ληφθεί κοινοβουλευτική δράση για το θέμα αυτό.

 

Συγκεκριμένα, αυτές συνίστανται στην αντιμετώπιση των θεμάτων ανεπαρκούς καταγγελίας με τη θέσπιση επίσημων διαδικασιών για την καταγγελία της παρενόχλησης και του εργασιακού εκφοβισμού, στο πλαίσιο των οποίων θα εντάσσονται και οι ανώνυμες καταγγελίες, την αντιμετώπιση θεμάτων κοινωνικού στιγματισμού. Παράλληλα, η πλήρης εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, καθώς και η ενσωμάτωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας αποτελούν ισχυρά νομοθετικά εφόδια. Επιπρόσθετα, θα συνέβαλε η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τα αδικήματα λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, όπως για παράδειγμα εξέταση επιμήκυνσης του χρόνου παραγραφής τους, ιδίως δε στην περίπτωση που τα θύματα είναι ανήλικα. Καθίσταται δε αναγκαία η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση αναδυόμενων μορφών βίας, όπως για παράδειγμα στον κυβερνοχώρο, που εκτείνεται από την ανεπιθύμητη επικοινωνία, το «τρολάρισμα» και τον κυβερνοεκφοβισμό έως τη σεξουαλική παρενόχληση και τις απειλές βιασμού.

 

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον εργασιακό εκφοβισμό, γνωστό διεθνώς με τον όρο «mobbing» αυτός εκδηλώνεται με διάφορες εκφάνσεις, όπως με λεκτική και συναισθηματική βία, ακόμα και σωματική, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, πάντα στοχεύοντας στην πρόκληση του αισθήματος ανεπάρκειας και αδυναμίας του εργαζομένου. 

 

Αποτελέσματα ερευνών καταδεικνύουν ότι οι γυναίκες απειλούνται ιδιαιτέρως από τη βία στο χώρο εργασίας. Συγκεκριμένα, μελέτη του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση της Ζωής και της Εργασίας έδειξε οι εργαζόμενες γυναίκες είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον εκφοβισμό στο χώρο εργασίας, σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με άνδρες συναδέλφους τους. Η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη στην περίπτωση της σεξουαλικής παρενόχλησης, όπου 3 φορές περισσότερες γυναίκες εργαζόμενες αναφέρουν ότι έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» στις 10-06-2017 η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην Ευρώπη στον εργασιακό εκφοβισμό. 

 

Η αποκάλυψη ενός τέτοιου γεγονότος θέλει πολύ θάρρος και δύναμη. Τόσο ο εργασιακός εκφοβισμός όσο και η σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι κάτι περιστασιακό ή μια τάση που εμφανίζεται ανά τα χρόνια και μετά εξαφανίζεται. Και όταν τα στόματα είναι κλειστά, δε σημαίνει ότι αυτά σταματούν. Ας μη χαθεί η ευκαιρία αυτή. Ας επιδειχθούν τα κατάλληλα αντανακλαστικά και με συντονισμένη πολιτική δράση να αντιμετωπιστούν οι έκνομες και ηθικά αποτρόπαιες αυτές πράξεις. 

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Τα Νέα", στις 3/3/2021

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol