Αξιώνουμε Αλήθειες

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Πρώτη εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ: Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων υποσχόταν κατάργηση ΕΝΦΙΑ, αφορολόγητο στις 12.000 Ευρώ, «σεισάχθεια» στα «κόκκινα» δάνεια, επαναφορά εργατικής νομοθεσίας. Δυστυχώς, καμία από τις εξαγγελίες αυτές δεν υλοποιήθηκε.

Δεύτερη εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ: Να κλείσει σύντομα και με θετικό πρόσημο η 2η αξιολόγηση. Τουναντίον, αυτή έκλεισε με ένα χρόνο καθυστέρηση και με δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα για τους πολίτες. Εφαρμογή στις εργασιακές σχέσεις του «ευρωπαϊκού κεκτημένου». Καταλήξαμε, δυστυχώς στην πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Τρίτη εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ: Στροφή στην ανάπτυξη. Την επόμενη η Eldorado Gold αναστέλλει τη λειτουργία της. Φυσικά, στην τρίτη αυτή εμφάνιση του Πρωθυπουργού, θα περιμέναμε να μας πει τι υλοποίησε η Κυβέρνησή του από τις εξαγγελίες των προηγούμενων ετών στη ΔΕΘ. Όμως, τήρησε «σιγήν ιχθύος», διότι δυστυχώς δεν είχε να επιδείξει κάτι σημαντικό.

Από την άλλη, πρώτη εμφάνιση Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση της οικονομίας, με πρόγραμμα ρεαλιστικό και κοστολογημένο. Επενδυτική έκρηξη 100 δισ. ευρώ, μείωση της ανεργίας μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις, νέα φορολογική πολιτική με μείωση φορολογικών συντελεστών. Και κυρίως τόνισε: «Δεν θα δώσω ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν θα μοιράσω χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν».

Από τη μία, δηλαδή, έχουμε έναν Πρωθυπουργό που λόγω των μέχρι τώρα πεπραγμένων του, έχει δημιουργήσει πάρα πολύ χαμηλές προσδοκίες για την υλοποίηση των εξαγγελιών του, και από την άλλη, έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λέει αλήθειες, τις βασίζει σε ρεαλιστικά σχέδια και απεκδύεται το λαϊκισμό.

Και πράγματι, η οδυνηρή ζώσα πραγματικότητα έχει καταδείξει ότι οι μεγαλεπήβολες εξαγγελίες πέφτουν στο κενό. Για αυτό και όλοι οι πολίτες αλλά και ειδικότερα οι Θεσσαλονικείς, κρατούν μικρό καλάθι. Μετά από οκτώ χρόνια βαθύτατης οικονομικής κρίσης, οι πολίτες θεωρώ πως το μόνο που αξιώνουν να ακούσουν είναι αλήθειες. Και παράλληλα, μέσα από τις αλήθειες να δουν το δρόμο της εξόδου από την κρίση με τρόπο εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό. Να πιστέψουν ότι αξίζουν καλύτερα, να αναπτερωθούν και να προχωρήσουν μπροστά σε σωστές και στέρεες βάσεις αυτήν τη φορά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στην προηγούμενη παρουσία του στη ΔΕΘ όσο και σε αυτήν αναμένεται να μιλήσει και πάλι τη γλώσσα της αλήθειας. Τη γλώσσα της αλήθειας που συνδυάζεται με ρεαλιστικό πρόγραμμα και στοχευμένες κινήσεις, οι οποίες θα ξανανάψουν τη φλόγα της ελπίδας.

Και αυτό, διότι οι πολίτες θέλουμε πλέον να ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει, πώς και με ποια μέσα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και ποιο είναι το μέλλον που προδιαγράφεται. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει το δρόμο στα κομματικά στελέχη να βγουν στην κοινωνία και να μεταμπαλαδεύσουν το μήνυμά του, αυτό της αλήθειας, της αξιοκρατίας, της μεθοδικότητας και της αριστείας.

Και όλα αυτά αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα, σε μία εποχή όπου πρυτανεύει η αναξιοπιστία, η αναξιοκρατία, το ψέμα και η μετριότητα. Στοιχεία ανασταλτικά της πορείας του ελληνικού έθνους, στοιχεία που οφείλουμε ως πολίτες να πατάξουμε, για να αποδείξουμε ότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ελευθερία του Τύπου" στις 16/9/2017

Έκθεση εικόνων

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol