Ομιλία στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας - Πρόταση για κοινή δράση από όλες τις γυναίκες του κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση του “bullying”, των έμφυλων διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών

Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021

Αναβαθμισμένο, ανοιχτό και με κοινωνικό πρόσημο σχολείο

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία της για την ψήφιση του Νομοσχεδίου με τίτλο: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», τοποθετήθηκε βιωματικά τόσο από την εμπειρία της ως προπτυχιακή και μεταπτυχιακή φοιτήτρια αλλα και ως στο Α.Π.Θ., με έντονη δραστηριότητα στη φοιτητική νεολαία της παράταξής της όσο και ως διατελέσασα πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ και εντεταλμένη σύμβουλος νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

“H μεγαλύτερη επένδυση τόσο για τη χώρα μας όσο και για κάθε ελληνική οικογένεια είναι το ανθρώπινο δυναμικό και εν προκειμένω, τα παιδιά, οι νέες και οι νέοι μας που ξεχωρίζουν για το υψηλό μορφωτικό τους επίπεδο, τις μαθησιακές τους ικανότητες και την ιδιαίτερη ευφυία τους. Και για το λόγο αυτό πρέπει να τους κρατήσουμε στη χώρα μας. Και παράλληλα, πρέπει να κερδίσουμε και το στοίχημα του Braindrain. Το παραπάνω προβάλει ως εθνικός στόχος για τον οποίο θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ευρύτερη πολιτική δράση και συναίνεση. ”, δήλωσε η κ Ευθυμίου. Παράλληλα, η βουλευτής επισήμανε ότι το σχολείο και η εκπαίδευση οφείλουν να έχουν ένα κοινωνικό πρόσημο και έναν κοινωνικό στόχο. Το κοινωνικό πρόσημο αφορά τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, διότι οι άριστοι θα είναι πάντα άριστοι υπό οποιασδήποτε συνθήκες. Το ζήτημα, όμως, είναι να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, για να γίνουν άριστοι. Δηλαδή η πολιτεία να τους παρέχει τις καλύτερες σπουδές με τους καλύτερους όρους και να τους δίνει τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης. Κλείνοντας, τόνισε το ρόλο της σωστής διαπαιδαγώγησης και παιδείας για τη διάπλαση σωστών χαρακτήρων με σωστά πρότυπα και την καταπολέμηση του εκφοβισμού και της έμφυλης βίας, που εκτίνονται μέχρι και τις δολοφονίες γυναικών και αποδίδονται ως γυναικοκτονίες που σόκαραν την ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.

«Μέσα από το βήμα της Βουλής καταθέτω την πρότασή μου, ώστε όλες οι γυναίκες του Κοινοβουλίου να συνεργαστούμε και να αναλάβουμε κοινή δράση, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι δεν πρέπει να ανατρέφουμε τα παιδιά με τέτοια στρεβλά και παραβατικά πρότυπα, αλλά με σεβασμό στη διαφορετικότητα, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στους πιο αδύναμους», κατέληξε η βουλευτής.

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol