Ομιλία για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών - Περισσότερα χρήματα για τη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης

Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία της στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025» αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά εκείνα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα θα αρχίσει να τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης. Παράλληλα, ανέδειξε και το κοινωνικό πρόσημο του Μ.Π.Δ.Σ. αναλύοντας τις κοινωνικές του δαπάνες και παροχές.

Η βουλευτής ζήτησε από τον κ. Σταϊκούρα παραπάνω χρήματα για τη Θεσσαλονίκη

Ως προς τη Θεσσαλονίκη, η βουλευτής σημείωσε: «Τα μηνύματα που εισπράττω από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και τους παραγωγικούς φορείς είναι ότι δεν υφίστανται εξειδικευμένες δράσεις στο Ταμείο Ανάκαμψης για την πόλη μου.» Η βουλευτής απευθύνθηκε στον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα: «Εκτιμώ, λοιπόν, ότι τόσο η Πολιτεία όσο και η Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ βαθμού πρέπει να ενσκήψουν στο θέμα αυτό και να δούμε τι παραπάνω μπορούμε να διεκδικήσουμε για την πόλη μας». Καταλήγοντας, η Άννα Ευθυμίου, αναφέρθηκε στο Μετρό Θεσσαλονίκης δηλώνοντας ότι: «Επειδή ασχολούμαι με το μετρό Θεσσαλονίκης διαχρονικά και σε όλες του τις διαστάσεις, από τότε που ήμουν δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, είναι σημαντικό ότι μετά την καθαρογραφή της απόφασης από το ΣτΕ, η κυβερνητική απόφαση είναι να τρέξει το έργο τάχιστα. Υπερθεματίζω την απόφαση αυτή, γιατί οι Θεσσαλονικείς πρέπει να έχουν Μετρό στους προβλεπόμενους χρόνους. Είναι αυτονόητο, εξάλλου, ότι το ίδιο πρέπει να γίνει κ με όλα τα εν εξελίξει έργα στην πόλη μου».

Για τη νέα γενιά εργασιακή εξασφάλιση και προτεραιότητα στους στόχους η αύξηση του κατώτατου μισθού

Η Άννα Ευθυμίου, εκπροσωπώντας αυθεντικά τη γενιά της μνημονιακής κρίσης και του brain drain, τόνισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν μέσα από τις φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» θα πρέπει να δημιουργούν συνθήκες όχι εργασιακής επισφάλειας, αλλά εργασιακής εξασφάλισης και να είναι καλοπληρωμένες. «Γι’ αυτό, όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες, εκτιμώ ότι είναι πρώτιστης σημασίας να τεθεί ως στόχος και η αύξηση του κατώτατου μισθού», σημείωσε η βουλευτής.

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol