Προτάσεις στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
Συνεχίζοντας τις κοινοβουλευτικές δράσεις και παρεμβάσεις, η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατέθεσε τις δικές της προτάσεις για θέματα δημόσιας υγείας, κατά την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.
 
Η Άννα Ευθυμίου  επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία δημιουργίας νέας αποκεντρωμένης μονάδας ημερήσιας νοσηλείας για τους ογκολογικούς ασθενείς του «Θεαγενείου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, με τη δωρεά της κας Μαριάννας Λάτση.
 
«Η δωρεά αυτή καταδεικνύει και την ανάγκη να αποσυμφορηθεί το σύστημα του «Θεαγενείου» νοσοκομείου, που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο ασθενών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, κρίνεται εύλογο να βάλουμε στον προγραμματισμό μας και την πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου «Θεαγενείου» στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, πλησίον της πτέρυγας αυτής που θα κατασκευαστεί, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός ογκολογικών ασθενών», τόνισε η βουλευτής, καταθέτοντας τη δική της πρόταση στην Επιτροπή. 
 
Παράλληλα, η Άννα Ευθυμίου αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα και στο θέμα του εμβολιασμού για τον covid-19, λόγω και της έντονης δραστηριότητας που έχει αναπτύξει στον τομέα της υγείας, αφενός με τις επισκέψεις της σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αφετέρου με τη συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς και με τους Διοικητές της 3ης και 4ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.
 
«Η πρώτη φάση της διαδικασίας του εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη πήγε πολύ καλά, όπως ζήτησα και ενημερώθηκα από τους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, καθώς δεν επηρεάστηκε από την κακοκαιρία και δεν πήγε χαμένη ούτε μία δόση εμβολίου, ακόμα και όταν δόθηκε εντολή για χρήση της έκτης δόσης από το εμβόλιο. Στις όποιες ακυρώσεις τα κενά καλύφθηκαν από αστυνομικούς και στρατιωτικούς, ανθρώπους που δίνουν κι αυτοί μάχη κατά της πανδημίας μαζί με τους υγειονομικούς. Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να καταθέσω την πρότασή μου να υπάρξει προτεραιοποίηση σε ενδεχόμενες ακυρώσεις και σε άλλους εργαζόμενους πρώτης γραμμής, όπως στους εκπαιδευτικούς, που αποτελούν μία μεγάλη κοινότητα και που μπαίνουν στα σπίτια πολλών οικογενειών με τη δια ζώσης διδασκαλία τους στις σχολικές αίθουσες», σημείωσε η βουλευτής.
 
Μεταξύ άλλων, η Άννα Ευθυμίου ανέφερε ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τόσο οι ιδιώτες γιατροί, όσο και οι οδοντίατροι προσφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό το πολύ δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα του εμβολιασμού και θα πρέπει να εξετασθεί η δυνατότητα για την αξιοποίηση αυτής της προσφοράς. 

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol