Ομιλία στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών - «Είναι αδήριτη ανάγκη να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας, που θέλουν να ξεκινήσουν έστω και μια μικρή επιχειρηματική μονάδα»

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020
«Η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί ακόμα δυστυχώς την αχίλλειο πτέρνα του τραπεζικού μας συστήματος. Αυτό επιχειρεί να θεραπεύσει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι αδήριτη ανάγκη να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας, που θέλουν να ξεκινήσουν έστω και μια μικρή επιχειρηματική μονάδα, όπως ο φοιτητής που τελειώνει το πανεπιστήμιο, ο νέος άνεργος που ψάχνει εναγωνίως να ενταχθεί στο χώρο της αγοράς εργασίας και δεν μπορεί, οι γυναίκες και οι μητέρες που θέλουν να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας»,  υπογράμμισε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, κατά την ομιλία της για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή.
 
Σύμφωνα με την Άννα Ευθυμίου, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδίως των μικρών επιχειρήσεων είναι αναγκαία, διότι αφενός αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου συνδέονται κομβικά με την αγορά εργασίας. Ειδικότερα η βουλευτής επισήμανε ότι οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή αυτές που απασχολούν μέχρι δέκα εργαζόμενους, παρέχουν σχεδόν έξι στις δέκα θέσεις εργασίας, υπερβαίνοντας κατά πολύ το μέσο όρο των τριών στις δέκα θέσεις εργασίας που υπάρχει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Αυτές τις επιχειρήσεις εμείς στηρίζουμε με το Νομοσχέδιο αυτό. Και αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν και ένα πιο υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, για το οποίο έχω ιδία αντίληψη, τόσο με την ενασχόλησή μου ως δικηγόρος με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο γιατί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού έχω έρθει σε επαφή με πολλούς φορείς από τις επιχειρήσεις αυτές, προκειμένου να μάθω τα προβλήματά τους και να μπορέσω να συνδράμω στην επίλυσή τους για την ενίσχυση του κυβερνητικού έργου», τόνισε η Άννα Ευθυμίου.
 
Όπως σημείωσε η βουλευτής, «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις άμεσης απόδοσης. Και ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε το οικονομικό μοντέλο της χώρας μας. Και τούτο, διότι διαπιστώσαμε πως, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης του κορωνοϊού, δύο από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας επλήγησαν άμεσα. Επομένως έχουμε έναν πρόσθετο λόγο να προστρέξουμε και να στηρίξουμε επενδύσεις άμεσης απόδοσης, όπως είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
 
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Άννα Ευθυμίου στο γεγονός ότι παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες και αυτό, όπως επισήμανε, «γιατί είναι κρίσιμο όχι μόνο το άνοιγμα των επιχειρήσεων, αλλά και η βιωσιμότητά τουςΔεν είναι σημαντικό για μια επιχείρηση μόνο το στάδιο start-up, αλλά πολύ σημαντικό και πιο δύσκολο είναι το στάδιο του scale-up. Δυστυχώς, στην Ελλάδα καταγράφεται ένα μικρό ποσοστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αυξάνονται με ταχύ ρυθμό».
 

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol