Πρόταση για την επανένταξη των κακοποιημένων γυναικών στην αγορά εργασίας

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε μία δέσμη οικονομικών μέτρων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η θεσμοθέτηση ενός καινοτόμου προγράμματος επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, στο οποίο προβλέπεται επιπλέον επιδότηση 200 ευρώ μηνιαίως για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων.
 
Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψιν τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, τόνισε τα εξής:
 
 «Είναι αδήριτη ανάγκη να στηρίξουμε την απασχόληση, γι’ αυτό ορθά η Κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή προγράμματος επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, όπου η πρόσληψη των μακροχρόνια ανέργων θα επιδοτείται με επιπλέον 200 ευρώ. Προς την ίδια κατεύθυνση, προτείνω να επιδοτηθούν με επιπλέον 200 ευρώ όσοι εργοδότες προσλάβουν γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί ή έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Το δημοσιονομικό κόστος δεν είναι μεγάλο. Είναι, όμως, δυνατό το κοινωνικό μήνυμα για τη στήριξη αυτών των γυναικών και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, αλλά και το ευρύτερο πολιτικοκοινωνικό μήνυμα να στηρίξουμε τις γυναίκες στην αγορά εργασίας».
 
Την παραπάνω πρόταση κατέθεσε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Άννα Ευθυμίου, βασιζόμενη στη μακροχρόνια εμπειρία της ως δικηγόρος με εξειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα: «Covid-19 και ενδοοικογενειακή βία: Συμπεράσματα, δράσεις και αποτελέσματα από τα Συμβουλευτικά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας».
 
Η βουλευτής απεύθυνε την πρότασή της προς την Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.), προκειμένου να την καταγράψει και να την προωθήσει στον Υπουργό Εργασίας, ώστε να αξιολογηθεί.

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol