Ομιλία στη Βουλή για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών - Ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών την περαιτέρω στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τον Πτωχευτικό Κώδικα, αφού αναφέρθηκε στις καινοτόμες διατάξεις του Νομοσχεδίου, απευθύνθηκε στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και του ζήτησε να συνδράμει ασκώντας ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις τράπεζες, ώστε οι όροι δανειοδότησης να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων και κατά τον τρόπο αυτό να στηριχθούν περισσότερο, ιδίως δε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. 
 
Τούτο δε, καθίσταται πιο επιτακτικό με δεδομένο ότι η Θεσσαλονίκη έχει πλέον χαρακτηριστεί ως προς τα υγειονομικά δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού στο Επίπεδο 3 και είναι εύλογη η έντονη και αυξημένη αγωνία των εμπόρων και των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για την επιβίωσή τους.
 
«Μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών στο τραπεζικό μας σύστημα, σίγουρα θα έπρεπε να ήταν πιο ελαστικοί οι όροι χορήγησης των δανείων, ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι διαδραματίζουν έναν σπουδαίο ρόλο τόσο στην οικονομία, όσο και στην αγορά εργασίας. Επειδή γνωρίζω το δικό σας ενδιαφέρον, θα ήθελα να παρακαλέσω και εσάς και την Κυβέρνηση να συνδράμετε, για να είναι όσο το δυνατόν πιο προσαρμοσμένα τα κριτήρια δανειοδότησης στα σημερινά δεδομένα της κρίσης και της πανδημίας του κορωνοϊού», τόνισε η Άννα Ευθυμίου, απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα.
 
Επιπρόσθετα, η Άννα Ευθυμίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που εισάγονται για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο.
 
Όπως επισήμανε η βουλευτής, είναι πολύ σημαντικό ότι το Νομοσχέδιο αυτό, όπως και το πρόγραμμα «Γέφυρα», προβλέπει την επιβράβευση των ενήμερων οφειλετών, διότι αυτοί οι άνθρωποι, μέσα στην κρίση, κατάφεραν και συνεχίζουν να καταφέρνουν, με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, να εκπληρώνουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με την Άννα Ευθυμίου, ουσιώδης είναι και η μεταρρύθμιση που στοχεύει στον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών,  με τις κατάλληλες διασταυρώσεις και την άρση του τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου.

Πολυμέσα

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol