Άννα Ευθυμίου: Η Ευρώπη των πολιτών και του σεβασμού των δικαιωμάτων

Σάββατο, 09 Μαΐου 2015

Μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η Άννα Ευθυμίου μίλησε για τη σημερινή επέτειο της Ημέρας της Ευρώπης.

“Η 9η Μαΐου, αποτελεί τη γενέθλια ημερομηνία της Ευρωπαϊκής ιδέας και εορτάζεται ως “Ημέρα της Ευρώπης”. Η διακήρυξη του Robert Schuman άνοιξε το δρόμο για την ενοποίηση της Ευρώπης, το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός της Ιστορία της Ηπείρου μας. Γεγονός που επηρέασε την μοίρα της Ευρώπης, που συνέβαλε στην υλοποίηση του πιο επιτυχημένου σχεδίου ειρήνης, συνεργασίας και δημοκρατίας της σύγχρονης ιστορίας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει πως: ” Η Ευρώπη με το ελληνικό της όνομα είναι οικείος χώρος, αφού ο πολιτισμός της είναι σύνθεση του ελληνικού, του ρωμαϊκού και του χριστιανικού πνεύματος. Μια σύνθεση στην οποία, το ελληνικό πνεύμα εισέφερε την ιδέα της ελευθερίας, της αλήθειας και της ομορφιάς. Το ρωμαϊκό πνεύμα την ιδέα του κράτους και του δικαίου. Και ο Χριστιανισμός την πίστη και την αγάπη.”

Σήμερα οι έκτακτες περιστάσεις που βιώνουμε αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για να σταθεί η Ευρωπαϊκή Ιδέα και πάλι στο ύψος των περιστάσεων και για να γίνει αυτό που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της, η Ευρώπη των πολιτών, του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της αλληλεγγύης του δικαίου και της ειρήνης. #EuropeDay”, έγραψε η Άννα Ευθυμίου στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.

Δημοσιεύτηκε στα "Υστερόγραφα" 09/05/2015

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol