Κριτική στην Έφη Αχτσιόγλου από την Άννα Ευθυμίου για τα εργασιακά

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Έτοιμη για αξιοποίηση και στη διάθεση του αναπληρωτή τομεάρχη της ΝΔ για τα εργασιακά Θ. Καράογλου δήλωσε σε δημοσιογράφους η Άννα Ευθυμίου.

Η 36χρονη δικηγόρος , εξειδικευμένη σε θέματα Εργατικού Δικαίου, άσκησε κριτική στη νέα υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για την στάση που κράτησε έναντι των κοινωνικών εταίρων στη διαπραγμάτευση. «Δεν αποδέχομαι τις σεξιστικές επιθέσεις που δέχεται η κ. Αχτσιόγλου. Αλλά η στάση της δείχνει ότι είτε δεν έχει εμπειρία είτε παρεκκλίνει από τις κόκκινες γραμμές» σχολίασε η κ. Ευθυμίου.

Για τις ομαδικές απολύσεις σημείωσε πως θεωρεί μεγάλη υποχώρηση να φύγει ή διοικητική έγκριση από τον εκάστοτε υπουργό  φέρνοντας ως παράδειγμα το ζήτημα του Μετρό όπου σώθηκαν, όπως είπε, τρεις φορές οι ομαδικές απολύσεις.

Για τον συνδικαλιστικό νόμο εμφανίστηκε αντίθετη με το λοκ άουτ καθώς εκτίμησε ότι θα αποδυναμωθούν τα σωματεία και οι ενώσεις εργαζομένων ενώ για τις επιχειρησιακές συμβάσεις σχολίασες πως πολλές φορές έχουν σώσει επιχειρήσεις αλλά έχουν λειτούργησε και στρεβλωτικά, τασσόμενη υπέρ των κλαδικών συμβάσεων.

Ερωτώμενη για το Πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι δεν πρέπει να είναι ένα γραφείο λεζάντας αλλά να κάνει δουλειά, σχολιάζοντας πως η Θεσσαλονίκη έχει γίνει πολλές φορές άμβωνας εξαγγελιών αλλά από έργα τίποτα.

Για τη νεαρή Κατερίνα Νοτοπούλου που θα αναλάβει υπεύθυνη του γραφείου, ανέφερε πως τα νέα πρόσωπα θα αξιολογηθούν και θα πρέπει να συνδυάζονται με ικανότητες. Ως και η ίδια μέλος της νέας γενιάς της πολιτικής, σημείωσε πως η αξιολόγηση των προσώπων θα πρέπει να γίνει ανάλογα με τα προσόντα και την κατάρτηση, τις ικανότητες και την επαγγελματική εξέλιξη.

Του Δημήτρη Συρματσή.

Δημοσιεύτηκε στο "thessnews.gr" στις 24/11/2016

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol