Αναγκαία η ενίσχυση προσωπικού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
Δεν είναι κρυφό μυστικό, ότι η Θεσσαλονίκη εδώ και καιρό “φωνάζει” για ενίσχυση τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό στο κρίσιμο και ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της αστυνόμευσης.
 
Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος
 
Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα της Κυβέρνησης να έχουν περιορίσει το ποσοστό της εγκληματικότητας στη πόλη, όμως όσο η κανονικότητα θα επιστρέφει, άλλο τόσο οι εγκληματίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν τη Θεσσαλονίκη θα έρχονται εκ νέου στην επιφάνεια.
 
Υπό αυτό το πρίσμα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια μεγάλη κινητοποίηση στη Β.Ελλάδα από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, πολιτευτές και φυσικά εκλεγμένους βουλευτές, που με τις δημόσιες και κοινοβουλευτικές τους παρεμβάσεις θέτουν το ζήτημα της ενίσχυσης σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό εκ νέου στο προσκήνιο.
 
Μια σημαντική παρέμβαση ήρθε τις τελευταίες ημέρες από την Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κα. Άννα Ευθυμίου, η οποία με ερώτηση της στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έθεσε το ζήτημα προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτης κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
 
Ειδικότερα, η κα.Ευθυμίου , κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τη λήψη μέριμνας για την ενίσχυση σε προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και την πρόβλεψη της δυνατότητας μετάταξης των αστυνομικών γενικών καθηκόντων σε αστυνομικούς ειδικών καθηκόντων.
 
Με δηλώσεις της στο Securitynews.gr υποστήριξε πως: “Ήρθα σε επαφή με εκπροσώπους των αστυνομικών που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι με ενημέρωσαν ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση προσωπικού, καθώς εύλογα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας τόσο προηγουμένως λόγω του παρατεταμένου «lockdown», όσο και τώρα λόγω των αυξημένων μέτρων επιτήρησης κατά το σταδιακό «άνοιγμα» της οικονομικής δραστηριότητας”.
 
Παράλληλα τόνισε με έμφαση, ότι “Γνωρίζοντας ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί είναι σημαντικά και αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στην ελληνική κοινωνία και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, έκανα παρέμβαση με ερώτησή μου στη Βουλή τόσο για να ενισχύσω το έργο των αστυνομικών, όσο και για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου”.
 
Εν κατακλείδι, η κα. Ευθυμίου υπογράμμισε πως: “ Επιπρόσθετα, έθεσα το ζήτημα της δυνατότητας μετάταξης των αστυνομικών γενικών καθηκόντων σε αστυνομικούς ειδικών καθηκόντων στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο, σύμφωνα με τις αιτιάσεις αστυνομικών, παρατηρείται έλλειψη υπηρεσιακών ιατρών, αξιωματικών ειδικών καθηκόντων Υγειονομικού, σε βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως Ορθοπεδικού, Ουρολόγου και Ρευματολόγου”.
 
Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Securitynews.gr, στις 23/01/2021

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol