Άννα Ευθυμίου στη Σάσα: Ένα τρίτο παιδί είναι πάντα ευπρόσδεκτο

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020
Ένα τρίτο παιδί είναι πάντα ευπρόσδεκτο, αλλά δεν είναι στα σχέδιά µας», δηλώνει στα «Π» η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ευθυµίου, η οποία αποκαλύπτει πότε θα γίνει η βάφτιση της κόρης της. «Η βάφτιση θα γίνει τον Σεπτέμβριο, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος για µένα έχει συναισθηματική αξία. Η απόφαση για το όνοµά της ήταν εύκολη: Αλεξάνδρα, το όνοµα της πεθεράς µου», εξηγεί. Η ίδια μιλά και για την πολιτική της δραστηριότητα, τονίζοντας ότι επιδιώκει να καταβάλλει «κάθε προσπάθεια για τη στήριξη του κυβερνητικού έργου, ιδίως τώρα, στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού». «Παράλληλα, στόχος µου είναι να συµβάλλω όπου είναι εφικτό στη βελτίωση του κυβερνητικού έργου». Όσο για τις αποκαλύψεις των «Π» σχετικά µε το παρακράτος επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., σχολιάζει πως «ως νέα βουλευτής, µου προκαλούν έκπληξη και αποδοκιμασία, διότι βάλλουν κατά των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος».
 
Οικογένεια και κοινοβουλευτικά καθήκοντα συνδυάζονται τελικά;
Σίγουρα οι ρόλοι που καλούμαι να ανταποκριθώ είναι πολλοί και διαφορετικοί. Και οπωσδήποτε είναι δύσκολο να συνδυαστούν οικογένεια, κοινοβουλευτικά καθήκοντα και επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αλλά είναι εφικτό υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Επειδή από πολύ μικρή αγαπώ την πολιτική, με το σύζυγο μου και στη συνέχεια τα παιδιά μας θέσαμε τις προϋποθέσεις αυτές και οργανώσαμε την οικογενειακή μας ζωή κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στις αυξημένες απαιτήσεις των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων.
 
Το όνομά σου ακούστηκε έντονα για τον ανασχηματισμό το προηγούμενο διάστημα. Εσύ πώς τα ακούς όλα αυτά;
Βασική μου μέριμνα είναι να επιτελώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα με τον καλύτερο τρόπο, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Θεσσαλονικέων, οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους. Είναι γνωστό ότι ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος μας κρίνει ως βουλευτές και μας αξιολογεί. Ως βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης επιδιώκω να καταβάλλω κάθε προσπάθεια για την στήριξη του κυβερνητικού έργου, ιδίως τώρα στην κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, στόχος μου είναι να συμβάλλω όπου είναι εφικτό στη βελτίωση του κυβερνητικού έργου. Και όλο αυτό το χρονικό διάστημα έρχομαι σε επαφή με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, επεξεργάζομαι τα προβλήματά τους και τα μετουσιώνω σε προτάσεις μου για το σκοπό αυτό. 
 
Ήρθε η ώρα να μπουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση;
Οι ικανότητες του/ της εκάστοτε πολιτικού δεν μπορεί να κρίνονται από το φύλο του. Είναι εύλογο, βέβαια, ότι όπως σε όλους τους κοινωνικούς τομείς, την επιχειρηματικότητα, τον εργασιακό χώρο, την επιστημονική κοινότητα, κοκ, έτσι και στην πολιτική οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα. Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι δεν κάνει διακρίσεις βάσει του φύλου, απεναντίας ενισχύει τη γυναικεία εκπροσώπηση. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας, έχουμε γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, την εβδομάδα που πέρασε η Κυβέρνηση επέλεξε γυναίκες δικαστές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.
 
 
Πριν από λίγο καιρό δέχθηκες επίθεση στο γραφείο σου; Σε έχει τρομάξει αυτή η περιπέτεια;
Όπως τόνισα και μετά το συγκεκριμένο συμβάν, τέτοιες επιθέσεις είναι πράξεις θρασύδειλες. Πλήττουν τη Δημοκρατία και διαταράσσουν την κοινωνική ηρεμία, αλλά και το λειτούργημα του βουλευτή, ειδικά σε εποχές, όπως αυτή που διαβιώνουμε, με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην καθημερινότητά μας, όπου η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο. Τέτοιες καταδικαστέες πράξεις δεν εκφοβίζουν ούτε την παράταξη της Ν.Δ. ούτε εμένα προσωπικά, που συνεχίζω να ασκώ τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα μαχόμενη με ευσυνειδησία και συνέπεια.
 
Ξεκίνησες από την Αυτοδιοίκηση και τώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Τελικά ποιος ρόλος είναι πιο απαιτητικός, αλλά και πιο γοητευτικός;
Από πολύ νεαρή ηλικία αγαπώ την πολιτική και έχω καθημερινή ενεργό συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι από τα φοιτητικά μου χρόνια με τη συμμετοχή μου στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, στη συνέχεια ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και από τη θητεία μου σε διάφορες κομματικές θέσεις, όπως για παράδειγμα αυτές της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στα ΜΜΕ Βορείου Ελλάδας και του μέλους του τομέα εργασίας της ΝΔ. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά και είναι ο φορέας ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη αμεσότητα κι αλληλεπίδραση με τον πολίτη. Ωστόσο, με κερδίζει η κεντρική πολιτική σκηνή, διότι είναι πολυδιάστατη και αφορά πολλές εκφάνσεις του γενικότερου πολιτικού γίγνεσθαι.
 
Πώς ακούει μια νέα πολιτικός τα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις των «Π» για τα κυκλώματα που φαίνεται πως είχαν δημιουργηθεί στο παρασκήνιο τα προηγούμενα χρόνια, βάζοντας στο στόχαστρο όποιον δεν ήταν αρεστός στην εξουσία;
Ως νέα βουλευτής, μου προκαλούν έκπληξη και αποδοκιμασία, διότι βάλλουν κατά των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ως νομικός, θεωρώ εύλογο ότι θα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Τέτοια θέματα πληγώνουν και το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να εκλείψουν από το πολιτικό γίγνεσθαι.
 
Ετοιμάζεστε και για τη βάπτιση του δεύτερου παιδιού σας. Τι όνομα θα πάρει, πότε και που θα γίνει;
Ήρθε η ώρα πλέον να βαπτίσουμε και την μπέμπα μας! Η βάπτιση θα γίνει το Σεπτέμβριο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει για μένα συναισθηματική αξία. Η απόφαση για το όνομά της ήταν εύκολη: Αλεξάνδρα, το όνομα της πεθεράς μου.
 
Είσαι έτοιμη για μια ενδεχόμενη τρίτη εγκυμοσύνη;
Ένα τρίτο παιδί πάντα είναι ευπρόσδεκτο, αλλά δεν είναι στα σχέδια μας. Αυτή τη στιγμή προέχουν η ανατροφή των δύο παιδιών μας και τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα.
 
Μικρή τι ήθελες να γίνεις;
Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με τα δημόσια πράγματα. Η πολιτική ήταν ένας τομέας πολύ γοητευτικός για μένα και θυμάμαι ότι από τότε παρακολουθούσα με έντονο ενδιαφέρον τις πολιτικές ειδήσεις και τις συζητήσεις.
 
Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία και γιατί; 
Είμαι λάτρης του σινεμά και προσπαθώ να είμαι ενημερωμένη και να παρακολουθώ τις ταινίες που κυκλοφορούν. Από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι «Το Μεγάλο Σορτάρισμα - The Big Short». Και αυτό γιατί δείχνει πώς ανορθόδοξες οικονομικές πρακτικές στην ουσία είχαν ολέθριες συνέπειες στην κανονικότητα εκατομμυρίων απλών  ανθρώπων αλλάζοντας εκ βάθρων τη ζωή τους. 
 
Μαγειρεύεις; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου; 
Μου αρέσει η μαγειρική. Είναι δημιουργική. Όσο μπορώ, προσπαθώ να μαγειρεύω στην οικογένειά μου και να τρώμε υγιεινά. Κυρίως ό,τι έχει σχέση με ζυμαρικά.
 
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", στις 04/07/2020

Έκθεση εικόνων

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol