Προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010

ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ,

Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για  την παράταξή μας.

Και αυτό γιατί πάρα τον πόλεμο που δεχτήκαμε, παρά τις αντιξοότητες, παρά την δεινή εκλογική ήττα, παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί.

Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου δεν έβγαλε νικητή τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά την παράταξή μας που απέδειξε ότι είναι ισχυρή, ενωμένη, δημοκρατική και υπεύθυνη απέναντι στον Ελληνικό λαό.

Από εδώ και στο εξής εμείς, οι νέοι του κόμματος, η ένδοξη ΟΝΝΕΔ, οφείλουμε να δώσουμε την απάντηση μας στην αρνητική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Οφείλουμε να συμμετάσχουμε ενωμένοι για μία νέα ΟΝΝΕΔ με όλη μας τη δύναμη, ώστε η παράταξή μας να είναι σε  θέση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και επιτείνει με τη στάση της η σημερινή πολιτική ηγεσία της χώρας.

Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε τη Νέα μεταπολίτευση. Στο χέρι μας είναι να αναδείξουμε την πολιτική της φιλοσοφία.

Να την μετατρέψουμε σε όραμα και δράση συμμετέχοντας, αποφασίζοντας, προσφέροντας, δημιουργώντας.

Η ΟΝΝΕΔ οφείλει να έχει καίριο λόγο και ενεργό συμμετοχή και όλοι εμείς που είμαστε μέλη της οφείλουμε να αγωνιστούμε για την
• καταπολέμηση της ανεργίας
• για ένα καλύτερο, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος
• για μία κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης
• για μία κοινωνία που δε θα κλείνει την πόρτα στους νέους
• για μία πολιτεία που θα στέκεται δίπλα τους σε κάθε στιγμή της ζωής τους
• για σωστή και νόμιμη εργασία με ασφάλεια
• με νέους πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσους...

Στόχοι μας θα πρέπει να είναι
• Ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προς κάθε κατεύθυνση
• Στήριξη των νέων που σπουδάζουν με φορολογικά και οικονομικά  πλεονεκτήματα
• Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας με Ευρωπαϊκά προγράμματα
• Στήριξη των επιχειρήσεων που απασχολούν νέους με προγράμματα
• Αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα με σεβασμό στις γνώσεις και τις σπουδές των νέων
• Καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας
• Δημιουργία συνθηκών για την οικονομική ανεξαρτητοποίηση των νέων από την οικογένεια τους

Αφομοιώνοντας τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι  νέοι επιβάλλεται και απαιτείται να συμμετέχουν ενεργά στην Τοπική  αυτοδιοίκηση.

Υπηρετώντας ενεργά την τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και τρία χρόνια  από  τη  θέση της εντεταλμένης συμβούλου σε θέματα νεολαίας  πιστεύω ότι τώρα όσο ποτέ άλλοτε η ΟΝΝΕΔ επιβάλλεται και απαιτείται να  συμμετέχει ενεργά στην Τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι ΟΤΑ έχουν ανάγκη  νέα άτομα που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα,  ζούνε καθημερινά σ’ αυτά, συμμετέχουν ανελλιπώς στις διαδικασίες.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους νέους αφού  ο βαθμός αυτός βρίσκεται πιο κοντά στον απλό πολίτη.

Η ΟΝΝΕΔ, λοιπόν, οφείλει να διεκδικήσει το ρόλο της και την ενεργό συμμετοχή της στα δρώμενα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να αναδείξει στελέχη της, τα οποία θα έχουν σημαντικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Και από την άλλη πλευρά, όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι είναι πολυσύνθετα και πολυδιάστατα.

Αυτά μπορούν να αναδειχθούν, να μπουν στην πρώτη γραμμή και να επιλυθούν, μόνο αν μπουν στην ατζέντα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτό και ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ είναι καθοριστικός. Πρέπει να καταστεί ο συνδετικός κρίκος των νέων ανθρώπων με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά αν δεν απεγκλωβίσουμε τη νέα γενιά από τη δυσπραγία να δημιουργήσει, να ζήσει ανεξάρτητη και να προχωρήσει μπροστά στη ζωή της.

Πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι δεν είμαστε άβουλα πιόνια τους, αλλά συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Είμαστε μία ενεργή παράταξη με λόγο, συμμετοχή παρέμβαση.

Τα παραπάνω θα τα πετύχουμε εφαρμόζοντας το τρίπτυχο

ΘΕΣΕΙΣ –ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ

Γιατί οι νέοι αξίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που τους επιβάλλουν...

ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ,

Τη Δευτέρα γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Αν και τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε σχέση με παλιότερα οφείλουμε να επαγρυπνούμε και να καυτηριάζουμε οποιοδήποτε κακώς κείμενο.
 
Πρέπει να δοθεί τέλος στα οξυμένα προβλήματα που έχουν οι γυναίκες.

Στις μέρες μας μιλώντας για τη θέση της γυναίκας θα πρέπει να πάψουμε να αναζητούμε την ισότητα ως ένα νομικό γεγονός, ως μια σειρά από νομοθετικές διατάξεις. Πρέπει να αναζητούμε την ισότητα στην καθημερινότητα και η καθημερινότητα δείχνει ακόμα ανισότητες στην αγορά εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις, τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Οι γυναίκες αποτελούν σημαντική, αλλά αναξιοποίητη δεξαμενή ανθρώπινου δυναμικού.


Η ΟΝΝΕΔ οφείλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δυναμική και τις δυνατότητες των νέων γυναικών.

Η ευρεία συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες αλλά και η  εφαρμογή της ποσόστωσης ως προς τον αριθμό των εκλεγμένων  γυναικών στα όργανα της ΟΝΝΕΔ μπορούν να εγγυηθούν τα  παραπάνω.

Επίσης, η συγκρότηση και η λειτουργία σε κάθε νομό γραμματείας  γυναικών της ΟΝΝΕΔ με πρωταγωνιστικό ρόλο και λόγο για την ανάδειξη των προβληματισμών των νέων γυναικών μέσα από  παρεμβατικές δράσεις θα συντελέσει στην καλύτερη οργάνωση των ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΩΝ και το συντονισμό τους.

Ακόμη, η σύσταση και η λειτουργία ενός πανελλαδικού οργάνου γυναικών της ΟΝΝΕΔ αποτελούμενο από μία εκπρόσωπο από κάθε γραμματεία, αλλά και νέες γυναίκες που έχουν διακριθεί για τη δράση τους τόσο ως επιστήμονες όσο και ως ενεργοί κοινωνικά πολίτες θα αναδείξει σε εθνικό επίπεδο τον ενεργό ρόλο της ΟΝΝΕΔ στην στήριξη των νέων γυναικών.

Όλα τα παραπάνω θα έχουν ως σκοπό οι νέες γυναίκες:
• να υποστηριχθούν, έτσι ώστε:
• να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους
• να μη φοβούνται να εξετάζουν τα δεδομένα της απασχόλησης
• να ενημερώνονται και να απευθύνονται σε υπηρεσίες στήριξης  των επιχειρήσεων που δίνουν έμφαση στις δικές τους  ιδιαιτερότητες και ανάγκες
• να υποστηρίζονται ώστε να γίνει πραγματικότητα η  ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αφού οι γυναίκες είναι αυτές που έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν επιχειρηματικές δράσεις τέτοιες που να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.

Στην προσπάθεια αυτή η ΟΝΝΕΔ καλείται να επιδιώξει τη συμμετοχή όλων όσων μπορούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Και τούτο, διότι πρωταρχικός της στόχος είναι η στήριξη, ενίσχυση και ανάδειξη των δυνατοτήτων και πρωτοβουλιών κάθε μίας νέας γυναίκας, κάθε μίας ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΑΣ. Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας και, μάλιστα, αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Γι ́ αυτό και απαιτείται η καθολική συμμετοχή των νέων γυναικών στην ΟΝΝΕΔ. Για να αναδειχθούν τα προβλήματα, οι απόψεις και οι προτάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ,

Όλοι μαζί οφείλουμε να κάνουμε άνοιγμα στην κοινωνία με τους νέους στο κέντρο των αποφάσεων και τις γυναίκες ενεργά συμμέτοχες.

Όλοι μαζί με διάλογο, θέσεις, παρεμβάσεις και δημιουργία άξιων στελεχών μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι για μια νέα ΟΝΝΕΔ θα αποτελέσουμε τη δύναμη  που θα δώσει όραμα και  προοπτικές στον τόπο.
Αυτή είναι η ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον!

Αυτή είναι η στιγμή μας!

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2021 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol