Απόφαση προς όφελος του μετρό και της Θεσσαλονίκης

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019
«Είναι μία απόφαση προς το όφελος του μετρό και των πολιτών της Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έκρινε ότι είναι εφαρμόσιμη. Διότι η προηγούμενη λύση, κρίθηκε ότι δεν μπορεί να είναι εφαρμόσιμη» τόνισε στον flash 99,4 η βουλευτής της ΝΔ Άννα Ευθυμίου σχολιάζοντας τη σχετική απόφαση του ΚΑΣ για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων, που βρέθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου.
 
Επικαλέστηκε τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «εμείς θέλουμε να επιταχύνουμε την κατασκευή του μετρό και θα το κάνουμε με το πιο πρόσφορο τρόπο», η μελέτη έδειξε ότι αυτός είναι ο πιο πρόσφορος τρόπος και πέρασε από το ΚΑΣ.
 
Κάλεσε όλες τις πλευρές να λειτουργήσουν με συναίνεση και σύμπνοια. Ζήτησε ακόμη «να δοθεί μεγάλος σεβασμός στις αρχαιότητες».
 
Σχολιάζοντας την πιθανότητα κατάθεσης προσφυγών κατά της σημερινής απόφαση του ΚΑΣ η κ. Ευθυμίου είπε ότι «δεν μπορεί ένα έργο να έχει γίνει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας» είπε και ζήτησε από όλους να «βάλουν φρένο σε αυτό που σκέφτονται, θέλουν, διεκδικούν ή φαντάζονται».
 

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα politik.gr στις 19/12/2019

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol