Να καλλιεργήσουμε μαθητές, που σε λίγα χρόνια θα είναι σωστοί φίλαθλοι

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020
Η βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου μίλησε στην εφημερίδα «Μακεδονία» για τα αίτια που γεννούν χουλιγκανισμό και οπαδική βία και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.
 
Δήλωση στον Βαγγέλη Στολάκη
 
Να προάγουμε την αθλητική παιδεία
 
Όπως υποστηρίζει η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου στόχευση της Πολιτείας πρέπει να είναι η πρόληψη, ώστε να «μπορέσουν να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα».
 
Για την ίδια, όλα τα δυσάρεστα συμβάντα αθλητικής βίας εντός και εκτός γηπέδων έχουν ως αποτέλεσμα την απαξίωση του ποδοσφαίρου. «Είναι πολύ σημαντικό να προάγουμε την αθλητική παιδεία. Είναι σημαντική η καταστολή, σημαντικότερη, όμως, είναι η πρόληψη», λέει η κ. Ευθυμίου.
 
«Να καλλιεργήσουμε μαθητές, που σε λίγα χρόνια θα είναι σωστοί φίλαθλοι. Το να χάνει ένας οπαδός τη ζωή του επειδή φορούσε ένα κασκόλ με τα διακριτικά μιας ομάδας, αποδεικνύει πως ζούμε σε μία τριτοκοσμική πόλη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα και έχει αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ως προς την πάταξη των φαινομένων αυτών. Είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζονται αγαστά η δικαιοσύνη και η ελληνική αστυνομία», προσθέτει.
 
Για την «γαλάζια» βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης το σημαντικότερο αίτιο που γεννά αθλητική βία είναι η έλλειψη αθλητικής παιδείας. «Το ποδόσφαιρο πολλές φορές έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια. Η κυβέρνηση πρέπει να περιθωριοποιήσει τα ταραχοποιά στοιχεία. Η πρόληψη είναι μεν μία μέθοδος που θα αργήσει να φέρει αποτελέσματα. Θα πρέπει να υπάρξει καταστολή και πολιτική βούληση να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα», λέει η κ. Ευθυμίου και ζητά να υπάρξει σωστή εφαρμογή των νόμων που έχουν ψηφιστεί.
 
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία" στις 12/01/2020
Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol