Να ζητησει συγνώμη

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Η δικηγόρος στο επάγγελμα και πολιτευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και πρώην δημοτική σύμβουλος, Άννα Ευθυμίου, που είναι γνωστή για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματα της μίλησε στην «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι, καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη από τους φίλους του «κιτρινόμαυρου» Συλλόγου.

-Κύρια, Ευθυμίου, πως κρίνετε εσείς από τη δική σας θέση τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι;

-«Ως ενεργός πολίτης και σαν πολιτευμένη, αλλά και οπαδός του ΑΡΗ, θεωρώ απαράδεκτο για έναν υφυπουργό Παιδείας, ο οποίος εκπροσωπεί την καλλιέργεια και την μόρφωση των παιδιών μας, να μιλάει με τόσο υβριστικούς χαρακτηρισμούς για δύο ομάδες της χώρας μας. Το θεωρώ απαράδεκτο και κατακριτέο. Δεν μπορεί ο κ. Ζουράρις να απαξιώνει κατ’ αυτόν τον τρόπο μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΑΡΗΣ. Παρακολούθησα τα όσα δήλωσε σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό και η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να μπω στο πνεύμα του, όμως, δεν θεωρώ ότι μπορείς να εκφράζεσαι κατ’ αυτόν τον τρόπο. Μπορεί να ήταν μια χαλαρή συζήτηση, όμως δεν παύει να μειώνει την αξία των ομάδων, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Ζουράρις. Ο ΑΡΗΣ είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία και αξία, που κανείς δεν μπορεί να την απαξιώνει και ιδίως κάποιος, ο οποίος έχει έναν θεσμικό ρόλο».

-Θεωρείται ότι όταν ο κ. Ζουράρις προέβη στην επίμαχη δήλωση είχε σκεφτεί τα όσα θα επακολουθήσαν;

-«Είναι αφελές όταν είσαι υφυπουργός Παιδείας και εκπροσωπείς κάποια πράγματα πολύ σημαντικά να μην έχεις επίγνωση των όσων λες. Μειώνεις έτσι τον ίδιο σου τον εαυτό»

-Ποια πιστεύεται ότι θα έπρεπε να ήταν η αντίδραση του μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε;

-«Όφειλε τουλάχιστον να ζητήσει συγνώμη από τους οπαδού του ΑΡΗ, το οποίο και δεν έκανε. Προσπάθησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά δεν τον κατάφερε!»

-Ο κ. Ζουράρις υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού παιδείας. Θεωρείται ότι το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και από το βουλευτικό αξίωμα;

-«Από τη στιγμή που ο κ. Ζουράρις είναι βουλευτής Θεσσαλονίκης και προσβάλλει τον ΑΡΗ είναι σαν να απαξιώνει τη λαϊκή εντολή, που έχει λάβει. Πρόκειται, δηλαδή, για μια αναντιστοιχία: Θα πρέπει να αναλογιστεί την έδρα που έχει και την εντολή που έχει καταπατήσει απέναντι στον κόσμο και να σκεφτεί ποια θα πρέπει να είναι η θέση του αν πρέπει, δηλαδή, να μείνει βουλευτής ή όχι».

Συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» και τη δημοσιογράφο Ελένη Τσαλτακίδου. Δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2019 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol