Λήψη συμπληρωματικών μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που πραγματοποιεί για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τη λήψη συμπληρωματικών μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης.


Σύμφωνα με τη βουλευτή, λόγω της έξαρσης της πανδημίας και το ξέσπασμα του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση ορθώς προέβη άμεσα και έγκαιρα σε μέτρα για την αντιμετώπισή του προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Ένα από αυτά τα μέτρα αποτελεί η λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος ως αμιγείς χώροι αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.


Η βουλευτής τόνισε ότι, όπως ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων εστίασης, όλα τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν από τον Σεπτέμβριο για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για την μετάβαση σε μία «χειμερινή» κανονικότητα αλλά κυρίως η πρόσφατη επιδείνωση των υγειονομικών δεικτών, σε συνδυασμό με την επιστροφή της επιβολής νέων αυστηρότερων μέτρων ελέγχου για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί,, οδήγησαν στην πτώση των εσόδων των επιχειρήσεων αυτών κατά 80%.
«Δεδομένου του ανωτέρω γεγονότος σε συνδυασμό με τον χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών και τις καιρικές συνθήκες να μην το επιτρέπουν, η εξυπηρέτηση των πελατών στους εξωτερικούς χώρους θα καθίσταται ολοένα και πιο δυσχερής και εύλογα η επισκεψιμότητα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα μειώνεται. Η ανησυχία των επιχειρήσεων εντείνεται ακόμα περισσότερο τις τελευταίες ημέρες από την πιθανολογούμενη εξέλιξη της διαμορφωθείσας κατάστασης, καθόσον κανείς δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να εκτιμήσει τις συνέπειες που θα υπάρξουν από την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον» σημείωσε η κα Ευθυμίου.
Μάλιστα, η κ. Ευθυμίου γίνεται δέκτης από εργαζόμενους και εργοδότες του χώρου της εστίασης στην περιφέρειά της, τόσο λόγω της βουλευτικής της ιδιότητας και ως δικηγόρος με εξειδίκευση στο Εργατικό Δίκαιο, όχι μόνο του παραπάνω ζητήματος αλλά της αύξησης κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο –σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου- καταγράφει αυξήσεις της τάξεως του 60% στους μηνιαίους λογαριασμούς.


Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω η βουλευτής ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης:
- Αν στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι η λήψη συμπληρωματικών μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων της εστίασης, όπως για παράδειγμα με την επέκταση της αποπληρωμής των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής ή με την παράταση της έναρξης εξόφλησης των οφειλών που γεννήθηκαν την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol