Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας,Αθανάσιο Πλεύρη -Προσλήψεις- Αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς των υγειονομικών- Μονοκλωνικά αντισώματα στη Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των παρεμβάσεών της στον τομέα της υγείας και μετά από τις επισκέψεις της σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στους διοικητές της 3ης και 4ης Υ.ΠΕ., συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη.

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προβάλλει συστηματικότερα και επιτακτικότερα η ανάγκη για την περαιτέρω θωράκιση του συστήματος υγείας, με επιπλέον προσλήψεις», δήλωσε η βουλευτής.

Παράλληλα, η κυρία Ευθυμίου υπογράμμισε στον Υπουργό, έχουσα ίδια αντίληψη από την τακτική επικοινωνία της με τον Ιατρικό Σύλλογο και τα εκπροσωπούντα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο της υγείας αλλά και από τις επισκέψεις της σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας της, την τεράστια προσφορά των υγειονομικών στη μάχη κατά της πανδημίας. Για το λόγο αυτό, τόνισε την ανάγκη η προσφορά αυτή να αναγνωριστεί εμπράκτως από την Πολιτεία.

Επίσης, ανέφερε στον Υπουργό ότι εκπρόσωποι διασώστες του ΕΚΑΒ Βορείου Ελλάδος την ενημέρωσαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, μετά τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας αναμένει τον προγραμματισμό από το Υπουργείο Εσωτερικών, για νέες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, με προσανατολισμό στη Θεσσαλονίκη.

Επιπρόσθετα, η κ. Ευθυμίου του έθεσε και το θέμα της εργασιακής αποκατάστασης των 4000 υγειονομικών συμβασιούχων του ΟΑΕΔ. Ο κ. Πλεύρης τόνισε, ότι δόθηκε έγκριση για την ανανέωση των συμβάσεων τους, για έναν (1) ακόμα χρόνο και εκκρεμεί μόνον το διαδικαστικό κομμάτι.

Επιπρόσθετα, διευκρίνισε πως οι εν λόγω εργαζόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος και στην επερχόμενη προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για τα 4.900 άτομα ειδικότητας ιατρών, νοσηλευτών και βοηθών για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο Υπουργός πληροφόρησε τη βουλευτή ότι στη μάχη κατά της πανδημίας μπαίνουν και τα μονοκλωνικά αντισώματα και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, συζητήθηκε η επίταξη των ιδιωτών γιατρών στη Θεσσαλονίκη, για την οποία ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι έγινε στον απόλυτο δυνατό βαθμό. Μάλιστα, υπερθεμάτισε την πολύ καλή συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, ώστε οι ιδιώτες γιατροί να ανταποκριθούν θετικά.

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2022 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol