Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ.Θωμά Μπαχαράκη

Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, μετά από συζητήσεις με γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για το άνοιγμα ξανά των σχολείων, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμά Μπαχαράκη. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που η βουλευτής έχει αναλάβει από την αρχή της πανδημίας για τον τομέα της Παιδείας, ζήτησε να ενημερωθεί για την κάλυψη της διδακτέας ύλης μέχρι και σήμερα, καθώς και επέδειξε έντονο ενδιαφέρον τόσο για τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων λόγω της πανδημίας όσο και για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, τα οποία θα κληθούν να δώσουν τις εισαγωγικές τους εξετάσεις υπό δυσχερείς συνθήκες.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής διαβεβαίωσε τη βουλευτή για την ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και τόνισε ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η εύρυθμη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων με την ταυτόχρονη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε την κυρία Ευθυμίου ότι έχει καλυφθεί όλη η διδακτέα ύλη που πρέπει μέχρι τη συγεκριμένη χρονική στιγμή και ότι η τηλεκπαίδευση συνέβαλε καθοριστικά στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

«Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, αλλά και ως μητέρα, πιστεύω ότι η εκπαίδευση και η παιδεία αποτελούν έναν από τους βασικότερους πυλώνες μιας εξελιγμένης κοινωνίας και συνιστούν επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας. Για αυτό το λόγο, θεωρώ ότι η δια ζώσης εκπαίδευση, εκτός από το κύριο σκοπό της εκπαίδευσης, συνιστά βασικό παράγοντα της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε, στόχος είναι να δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε να προστατεύεται η υγεία τους και παράλληλα να διασφαλίζεται η μόρφωσή τους αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα της δια ζώσης διδασκαλίας».

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol