Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανάπτυξη των Δυτικών Συνοικιών και την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων τους

Κυριακή, 30 Μαΐου 2021
Δεδομένου του έκδηλου ενδιαφέροντός της για τις Δυτικές Συνοικίες, η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτριο Δεμουρτζίδη.

«Παρακολουθώ διαχρονικά τα ζητήματα των Δυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης. Η ανάγκη για την αναβάθμιση των Δυτικών Συνοικιών προβάλει ακόμη πιο επιτακτική, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας λόγω της πανδημίας, που θα οδηγήσει συνακόλουθα στην αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων. Έχω κάνει παρεμβάσεις για τα ζητήματα αυτά τόσο στο κοινοβούλιο όσο και με το δημόσιο λόγο μου, με στόχο, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου δυνατοτήτων, την ανάπτυξη της περιοχής και συνακόλουθα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και μέσα από τα κονδύλιά του μπορεί να διευρυνθούν αλλά και να αναδιαμορφωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες και ο αναπτυξιακός σχεδιασμός των Δυτικών Συνοικιών.

Ήταν μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο, ο οποίος προέβη σε εμπεριστατωμένη ανάλυση των θεμάτων του Δήμου του. Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, θα επεξεργαστώ τα θέματα που αναλύσαμε και θα σταθώ αρωγός, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, στην υλοποίηση έργων στις Δυτικές Συνοικίες», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά. Ο Δήμαρχος έθεσε στην βουλευτή της επιθυμία του για άμεση υλοποίηση του έργου «Δημιουργική επανάχρηση κτηρίου στρατωνισμού του Μητροπολιτικού Πάρκου (πρώην στρατοπέδου) Παύλου Μελά».

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν τα ζητήματα του Δήμου, όπου ο κ. Δεμουρτζίδης ενημέρωσε τη βουλευτή για την κατασκευή των διαμερισμάτων για τους στρατιωτικούς στο στρατόπεδο Παύλου Μελά καθώς και για τις ενέργειες που απομένουν, ώστε να γίνουν κατοικήσιμα.

Τέλος, τέθηκε και το θέμα των δημοτικών οικοπέδων των Μετεώρων, όπου έχουν ανεγερθεί κατοικίες για τις στεγαστικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αυτής, χωρίς ωστόσο να έχει διευθετηθεί το καθεστώς κυριότητάς τους. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τη βουλευτή ότι είναι ζωτικής σημασίας ο τερματισμός της σημερινής κατάστασης με τη νομική διευθέτηση του καθεστώτος κυριότητας τους, ώστε να αξιοποιηθεί στο σύνολο της αφενός η συγκεκριμένη περιοχή, και αφετέρου να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής των κατοίκων της.

Η Άννα Ευθυμίου, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα αυτά, για την επίλυση των οποίων θα συνδράμει εμπράκτως στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της δυνατοτήτων.

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol