Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Νικόλαο Ταγαρά - Ουσιαστική παρέμβαση για την ανάπλαση της μαρίνας Καλαμαριάς

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να συνδράμει εμπράκτως στις προσπάθειες και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς για τις ειδικότερες προϋποθέσεις της ανάπλαση της μαρίνας στην Αρετσού, συναντήθηκε με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικόλαο Ταγαρά.
 
Η βουλευτής, στην ουσιαστική της παρέμβασή της προς τον κ. Ταγαρά, στην αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει στην παρούσα φάση η διαδικασία για την ανάπλαση της μαρίνας της Καλαμαριάς, έθεσε υπόψιν του τα στοιχεία του φακέλου του έργου, καθώς και όλες τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.
 
Η Άννα Ευθυμίου τόνισε στον Υφυπουργό τις θέσεις της αναφορικά με την ανάπτυξη της μαρίνας Καλαμαριάς, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρχει μία ήπια δόμηση, που θα σέβεται το περιβάλλον και τους κατοίκους της Καλαμαριάς, δημιουργώντας, παράλληλα, προστιθέμενη αξία στην περιοχή, καθώς και νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας».
 
Πραγματοποιήθηκε μακρά και ενδελεχή εξέταση του όλου θέματος από τον κ. Υφυπουργό, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, στην οποία συνέβαλαν και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. Ο κ. Ταγαράς ενημέρωσε τη βουλευτή ότι έχει υποβληθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο της ανάπλασης της μαρίνας Καλαμαριάς για τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης. Οι όροι της Μ.Π.Ε. θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Παράλληλα, η βουλευτής αναφέρθηκε στην οικιστική δραστηριότητα που προβλέπει η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, όπως διατυπώνεται στην στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο Υφυπουργός επισήμανε, ότι η έκταση και οι ειδικότερες προϋποθέσεις της οικιστικής χρήσης θα προσδιοριστούν από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, η οποία θα συνεκτιμήσει όλα τα στοιχεία και τις δυνατότητες οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής. 
 
«Η ανάπλαση της μαρίνας της Καλαμαριάς είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο και για το Δήμο Καλαμαριάς και για την πόλη μας γενικότερα και η υλοποίησή του διέρχεται από διαδοχικά στάδια. Ωστόσο, είναι εύλογο για μένα ότι θα συνδράμω σε όλα τα στάδια επισταμένως και επί της ουσίας στις προσπάθειες του Δημάρχου Καλαμαριάς και των δημοτικών του συμβούλων καθώς και των υπολοίπων παρατάξεων που έχουν λάβει κοινές αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό, ώστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατόν λύση για την ανάπλαση της μαρίνας στην Αρετσούκαι την επενδυτική αξιοποίησή τηςεξαντλώντας όλα τα περιθώρια με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους της Καλαμαριάς», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου. 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol