Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη - Ζητούμενο η ανάκαμψη του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και η στήριξη των επιχειρήσεων επισιτισμού

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις δράσεις και τις επαφές με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων, με στόχο την κατάθεση προτάσεων για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου και με γνώμονα την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. 
 
Η βουλευτής, αφού ευχήθηκε στην Υφυπουργό καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα, ανέπτυξε τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, καθώς μεγάλο μέρος της τοπικής αγοράς της Θεσσαλονίκης βασίζεται στον τουρισμό. 

«Από την αρχή της πανδημίας πραγματοποιώ ανοιχτό διάλογο με παραγωγικούς φορείς της πόλης μας, μεταξύ των οποίων είναι και οι επαγγελματίες στον τουριστικό κλάδο, όπως οι ξενοδόχοι, οι τουριστικοί πράκτορες και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων. Γνωρίζοντας τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, όπως μου τα έχουν μεταφέρει οι εκπρόσωποί τους, κατέθεσα στην Υφυπουργό Τουρισμού προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Ζητούμενο, ενόψει και της επερχόμενης νέας τουριστικής περιόδου, είναι η ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στη Θεσσαλονίκη, στην οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η αγορά της πόλης και η τοπική οικονομία», σημείωσε η βουλευτής. 
 
Παράλληλα, η Άννα Ευθυμίου έθεσε ως κυρίαρχο θέμα τη στήριξη του κλάδου του επισιτισμού, που έχει πληγεί καίρια από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, η Άννα Ευθυμίου τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα γαστρονομικό τουριστικό προορισμό και το πλεονέκτημα αυτό για την πόλη μας εύλογα θα πρέπει να αναδειχθεί μέσα από την στρατηγική πολιτική του Υπουργείου. Για τον σκοπό αυτό, μετέφερε την πρόταση των αντιπροσωπευτικών φορέων του επισιτισμού της Θεσσαλονίκης για τη σύσταση ειδικού κλαδικού φορέα αποκλειστικά για τον επισιτισμό, που θα εντάσσεται στο Υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση του κλάδου και ανάδειξη των τουριστικών του πλεονεκτημάτων.  

«Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με εκπροσώπους των επαγγελματιών του επισιτισμού στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά, καθώς είναι οι πρώτοι που επωμίστηκαν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημικής κρίσης και οι τελευταίοι που θα βγουν από αυτήν. Για το λόγο αυτό και με σκοπό τη στήριξη του κλάδου αυτού, μετέφερα στην κα Ζαχαράκη το παραπάνω αίτημα. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί κορυφαίο προορισμό στο χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας και όχι μόνο. Τόσο η πόλη μας όσο και η χώρα μας διαθέτει ισχυρές δυνατότητες ανάπτυξης γαστρονομικού τουρισμού. Τα οφέλη που δύναται να προκύψουν έγκεινται τόσο στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων εστίασης, καθιστώντας τα εστιατόρια πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας διεθνώς, όπως είναι δημοφιλής  η Ιταλία με τις trattorie και τις osterie και η Γαλλία με τα bistros και τις brasseries», υπογράμμισε η Άννα Ευθυμίου. 

Από την πλευρά της, κα Ζαχαράκη επισήμανε ότι το Υπουργείο Τουρισμού καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την τόνωση και την εξωστρέφεια του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να ενισχυθεί ο θεματικός τουρισμός στην Ελλάδα. 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol