Επίσκεψη στη ΓΣΕΒΕΕ - Αναγκαία η κατάρτιση σχεδίου δράσης για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τις δράσεις και τις επαφές που πραγματοποιεί από την αρχή της πανδημίας, με στόχο την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου και τη λήψη μέτρων στήριξης τόσο για τους επαγγελματίες με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζομένους, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, και τον Β΄ αντιπρόεδρο, Ιωάννη Βαφειαδάκη.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Άννα Ευθυμίου αρχικά τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας δημιουργώντας 8 στις 10 θέσεις απασχόλησης. Επιπρόσθετα, αποτελούν και επενδύσεις άμεσης απόδοσης στην οικονομία και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο ως βασικός πυλώνας του σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου, καθώς και ως εξισορροπητικό αντίβαρο στα ζητήματα που δημιουργεί η «μονοκαλλιέργεια» του τουριστικού προϊόντος. Άλλωστε, είναι προς τη θετική κατεύθυνση που η σημαντική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.  
 
Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσαν με έμφαση ότι είναι επιβεβλημένο για το διάστημα που θα ακολουθήσει την «αποσωλήνωση» της οικονομίας οι επιχειρήσεις να τελούν σε γνώση ενός συγκεκριμένου ειδικού σχεδίου δράσης για τη στήριξή τους από την Κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό και για αυτόν το σκοπό, συζητήθηκε η ανάγκη λήψης κάθετων μέτρων ενίσχυσης των επαγγελματιών ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται σε κάθε επιχειρηματικό κλάδο. Επιπρόσθετα, επί τάπητος τέθηκε το θέμα των επιδοτήσεων και των ρυθμίσεων των χρεών των επιχειρήσεων, καθώς και της επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρηματίες αφενός να ανταπεξέλθουν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους και αφετέρου να διαφυλάξουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους.  
 
«Είναι σημαντικό να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να διασφαλιστούν και οι θέσεις απασχόλησης. Αυτό αποτελεί πάγια θέση μου, που έχω εκφράσει δημόσια τόσο από το βήμα της Βουλής και πρόσφατα στην ομιλία μου επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, όσο και στα ΜΜΕ, παράλληλα με τις πολλαπλές κοινοβουλευτικές δράσεις μου για τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων.  
Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό, αφού ληφθούν υπόψη και οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις, να εξαντληθούν οι οικονομικές δυνατότητες για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, προκειμένου οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι βιώσιμες και ενεργές την επόμενη μέρα της πανδημίας, τόσο για την στήριξη της οικονομίας όσο και των εργαζόμενων.
Ως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου δυνατότητων, στέκομαι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, καταθέτοντας τις προτάσεις μου στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, με σκοπό τη στήριξη του κυβερνητικού έργου», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου. 

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol