Ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το κομματικό κράτος των ροζ παιδιών

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015
Με τη γενικόλογη αιτιολογία «λόγω σημαντικών σχεδιαστικών προβλημάτων της πρόσκλησης», με εντολή της Αναπληρώτριας Υπ. Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, ανακαλείται το πρόγραμμα επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher) ανέργων 29-64 ετών σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας, στερώντας σε 16.620 δικαιούχους το δικαίωμα στην εργασία έστω και για πέντε μήνες.

Τη στιγμή που η ανεργία είναι ήδη στα ύψη και εκτοξεύεται λόγω της κωλυσιεργίας της Κυβέρνησης να καταλήξει στη συμφωνία με τους εταίρους μας, τέτοια προγράμματα, που είναι χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, είναι μια ελάχιστη ευκαιρία κυρίως για τους ανέργους, ιδιαίτερα τους νέους, αλλά και για τις εταιρείες. 

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι τα λόγια απέχουν από τις πράξεις της, στόχος της δεν είναι η καταπολέμηση της ανεργίας αλλά η εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών και πελατειακών της συμφερόντων, που έχει ως προτεραιότητα το βόλεμα των ημετέρων παιδιών με καθαρά κομματικά κριτήρια.

Η δήλωση της αρμόδιας Υπουργού ότι το πρόγραμμα θα σχεδιαστεί από την αρχή, υποδεικνύει ότι ένα νέο κομματικό κράτος ροζ παιδιών στήνεται.
Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol