Προκλητικές οι δηλώσεις του Υπ. Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015

Η Άννα Ευθυμίου, με την ιδιότητά της τόσο ως δικηγόρου εξειδικευμένης σε θέματα εργατικού δικαίου όσο και ως πολιτευτής Ν.Δ. Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, δηλώνει τα παρακάτω:

"Ο κύριος Φίλης, εκλεγμένος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. παραδέχτηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος έκανε δημόσια δήλωση:

«Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι πόντιοι, από την θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

Είναι ανεπίτρεπτο ο Υπουργός παιδείας να αμαυρώνει και να εξευτελίζει την ελληνική ιστορία στο βωμό των ιδεολογικών του συμπλεγμάτων. Αποτελεί ασέβεια και ντροπή η αμφισβήτηση της ομόφωνης ανακήρυξης της 19ης Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο που ψηφίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 1994 από Βουλή των Ελλήνων.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αλλοιώνει τα ιστορικά γεγονότα, όταν αυτά αριθμούν 353.000 θύματα.

Ο κ. Φίλης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της δήλωσης του έμπρακτα.

Και τον ενημερώνουμε: ΝΑΙ, ονομάζεται ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!"

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2020 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol