Συνάντηση με τον Πρύτανη του ΑΠΘ - Προτεραιότητα η επιδημιολογική κατάσταση της πόλης μας και τα ζητήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, τόσο λόγω της ένταξης της Θεσσαλονίκης σε κατάσταση «lockdown» εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου όσο και στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεών της στα ζητήματα της Παιδείας που αφορούν την πόλη μας, συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Παπαϊωάννου.
 
Η βουλευτής εξήρε την επιστημονική πρωτοβουλία που υλοποιεί η διεπιστημονική ομάδα των επτά τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μαζί με τους επιστήμονες της ΕΥΑΘ με επικεφαλής τον Πρύτανη για τη διενέργεια μετρήσεων στα λύματα για την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας της  Θεσσαλονίκης. Κατά τη συζήτησή τους, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προγνωστική αξία των μετρήσεων που υλοποιούνται, καθόσον οι τιμές που προκύπτουν από τις μελέτες λειτουργούν ως προπομπός της επιδημιολογικής εικόνας που θα έχει η πόλη τις επόμενες ημέρες.
 
Παράλληλα, ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του ΑΠΘ που αναμένεται να υλοποιήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την περαιτέρω ανάπτυξη των ερευνών σε χωροταξικό επίπεδο. Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει τη διαίρεση της Θεσσαλονίκης σε τρία σημεία, ώστε οι επιστήμονες να είναι σε θέση να γνωρίζουν από τις μελέτες στα λύματα, ποια περιοχή είναι επιβαρυμένη σε κρούσματα κορωνοϊού.
 
Η Άννα Ευθυμίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκτός από τα παραπάνω, ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Όπως τόνισε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, πολύ σημαντικό είναι το χωροταξικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το campus του Πανεπιστημίου, ενώ με τη βουλευτή συζήτησαν και τον επικείμενο νόμο – πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που αναμένεται να θέσει προς διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας.
 
«Η πόλη μας καταγράφει άσχημη επιδημιολογική εικόνα και για το λόγο αυτό συναντήθηκα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νικόλαο Παπαιωάννου, και με την ιδιότητά του ως επικεφαλής της επιστημονικής πρωτοβουλίας του ΑΠΘ για τη μέτρηση στα λύματα της πόλης του επιδημιολογικού φορτίου από τον COVID – 19. Επιπρόσθετα, με τον Πρύτανη του ΑΠΘ είχαμε μία εποικοδομητική συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας, αναλύσαμε ζητήματα που αφορούν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Η υγεία και η παιδεία διαχρονικά, αλλά ακόμα περισσότερο τώρα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής. Από την έναρξη της πανδημίας του COVID- 19 και για τα παραπάνω ζητήματα αλλά και για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στις επιχειρήσεις και στην αγορά εργασίας πραγματοποιώ, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου αρμοδιοτήτων, ποικίλες παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων επισκέψεις σε νοσοκομεία, συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, κατάθεση επίκαιρης ερώτησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,  με σκοπό την κατάθεση των προτάσεών μου για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου», δήλωσε η Άννα Ευθυμίου.   

Δικηγορικό Γραφείο

Ερμού 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 232 418

Πολιτικό Γραφείο

Τσιμισκή 3, Θεσσαλονίκη, 54625
2310 252 620

E-mail

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε με

Άννα Ευθυμίου Copyright © 2023 | Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος | Σχεδιασμός Ιστοσελίδων DigiSol